Placement Papers - Wipro

Why Wipro Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Wipro and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Wipro Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Wipro Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Wipro Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

WIPRO Interview Pattern and Questions - ORISSA, SEP 21, 2011

Posted By : Sourav Rating : +126, -9
Hii friends, My name is Sourav Dash. I am an ETC Engineering  student from Synergy Institute of Technology ,Dhenkanal, Orissa. Wipro came in our campus on september 21, 2011 .

WIPRO PLACEMENT PAPER contains 3 major SECTIONS with  sectional cut-off:->

1. Verbal Section.(20 Qs

2. Analytical  Section.(20 Qs)

3. Technical Section.(10 Qs).each section has 45%cutoff.

Time:1 hour, so you have to attend all sections equally,also there is no negative marking,so every questions u can attained.There are some specific questions which are repeated on diffferent forms.

1.will the postman deliver the letters? turn into passive voice
ans.will the letters be delivered by the postman?-repeated question.

2.THE option that gives the correct meaning of idiomatic phrase-TO stand to one guns,,,
ans.to maintain a dignified and unbending attitude.

3.THE PATH OF EARTH ROTATING AROUND THE SUN:choose the word does n't belongs to same category,,a.revolution b.orbit c.parabola d.trajectory,,,
ans.c

4.one synonym ques.EXCERPT:NOVEL,REVIEW::
ANS.MANUSCRIPT

5.one antonym ques,pretentious:
ans.UNASSUMING

6.ARE YOU READY?"she asked the torist."
indirect speech:she asked the tourist, if he was ready.

7.choose the combination of numbers so that the letters arranged formed a meaningful word,
RACET
12345,A.12354,B.32541,C.23451 D.51234 ANS:51234-TRACE --REPEATED QUESTIONS

8. CORRECT MEANING OF: A BROKEN REED::AN UNDEPENDABLE PERSON

9. Select word of simillar meaning::default::

10.vinay wanted to have gone to the movies ,,choose the correct form of the verb
ans:wanted to go

11.one big passage and following that passage 2 questions will be asked,,
a.for exa:this word represents which expression of the passage.

12.it is obviously asked that what does the writer wants to narrate in the passage?

13.what is the syno/antonym of the word used in the passage????

14.gradual recovery from illness-convalescence

15.one short passage and one question from that passage.

16.A snake in the grass-correct meaning
ans.unrecognizable danger    ----------REPEATED

17.A person sharing responsible for poltical party-
ans.DIPLOMAT    ----REPEATED

18.hobson's choice::only one choice,,choice to live or die

19.FILL IN THE BLANKS WITH SUITABLE PREPOSITION ONE QUESTION
A.ON B.IN C.AT

20.A PERSON WHO HAS JUST STARTED LEARNING,,,
ANS.APPRENTICE   ------REPEATED

APTITUDE:
-------------
21. PROBLEM ON TRAIN ---SURE
22.PROBLEMS ON TIME AND DISTANCE   --SURE
23.PROBLEMS ON RATIO AND PROPORTION
24.PROBLEMS ON CLOCKS
25.PROBLEMS ON PERCENTAGE
26.PROBLEMS ON AGES
27.PROBLEMS ON PARTNERSHIPS,,,THESE are not so easy ,,plz try to solve ages,partnerships problems then quickly shifts to reasoning question..
28.problems on directions
29.PROBLEMS ON die
30.PROBLEMS ON probability

REASONING:
----------------
31.problems on blood relations

32.Sushma is richer than rashmi,where as anand is richer than priya,,arun is as rich as rashmi,sobha is richer than sushma..then options are given which is true
ans.c.arun is poorer than sushma   -----repeated  many times

33.if radius of a circle increased by 8% ,then area of circle increased by
ans.8+8+(8*8)/100=16.64%

34.A      D
  B  G   E
  C      F  
represents digits from 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9.
none digts are repeatd,,positioned in figure above:A*B*C=B*G*E=D*E*F
WHICH DIGIT DOES "G" REPRESENT??
ANS:2       ----PRACTICE IT ATLEAST 3 TIMES MOSTLY REPEATED

35.Cost of a diamond varies as a square of its weight.A diamond is broken into 4 pieces in the ratio of 1:2:3:4.what is the original price of diamond if loss value is 1,40,000.
ans.2,00,000

36.The variance of population of observations of 99,100,101,102,103 is
ans. 2

37.Two dice are tossed once.what is the probability of getting an even no. on first die or sum is 8,,
ans.5/9

38.There are 3 red, 3 blue,3 green marbles.What is the probability atleast two of them are  of same colour,,if 3 marbles are done without repacement,,
ans.156/220

39.IN BETWEEN them which is the longest 15 number:
a.999999999876451  c.999999999988675
b.999999999945612  d.9999999999999999
ans.c

40.p*q=p is sister of q,p+r=p is the mother of r,,
so which of following represents that q and r are sisters,,options with other hints are given,,so plz analysis R.S.AGARWAL this type questions

41.coding-Decoding questions

42.FIND THE NEXT NUMBER IN THE SERIES,,
2,5,10,17
ANS.26=5^2+1,,,ALL ARE IN 1^2+1,2^2+1,3^2+1,4^2+1

43.2,5,17,31,35
ANS.2=EVEN OTHER ARE ODD

44.The minute and hour hand of a clock meets in every 65 minutes.how much does the watch loss or gains
ans.Gains 5/11 minutes

45.most most repeated this type questions:::Eight friends p,q,r,s,t,u,v and w are sitting around a circular table facing center.q is sitting between v and s.w is sitting third to the left of q and second to the right of p.r is sitting between p and v. q and t are not sitting opposite to each other.which is true,,
some options are given u have to choose by solving,fist interpret the datas one by one by drawing a circle and taking 8 points on it then solve.

TECHNICAL:
----------------

1.main()
{
int x=5,*p=&x;
printf("%d",++(*p));
}ans.6 if it is (*p)++ then ans is 5.

2.sure questions on UNIX COMMANDS,SO GO THOROUGHLY OF IT

3.main(){ int i;
for(i=0;i<=10;i++)printf("%d",i);
ans.0 to 10

4. When a computer is first turned on or restart a special type of absolute loader is executed called as,,,,,,,,,ans:bootstrap loader,,,,,repeated.......

5. Postfix evalution sure question for exa.(A+B^C)*(D-E/F/G) IS ABC^+DEF/G/*-

6. A STACK AND QUEUE IS IN THE FORM OF
ANS.LIFO AND FIFO

ONLY ENGLISH, REASONING AND TECHNICAL QUESTIONS ARE REPEATED, APTITUDES ARE ALWAYS NEW.

AFTER CLEARING TECHNICAL AND HR ROUNDS I AM SELECTED FOR WIPRO.....SEE U IN WIPRO.

All the best guys!

Like this page? +126 -9




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.