Placement Papers - TCS

Why TCS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of TCS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get TCS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved TCS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve TCS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

TCS (TATA Consultancy Service) - University of Hyderabad, Sept 29, 2011

Posted By : Challa Upender Rating : +108, -21
Hi... Every one

If you want TCS then prepare tcs test papers which are uploaded in indiabix.com and
m4maths.com

They asked almost from previous question paper model only but not the same questions.
Work out all problems you people definately achieve it.

YOu already know time : 80 min
Questions : 35

Upender Challa
University of Hyderabad
TCS placement

Technical Questions:

1.What are the functionals of Operating System?

Ans: Its 1st question i din't answer well.He explained the answer.

2.Tell me what are OOPS concepts?
Ans: I answered well.

3.What is Inheritance?
Ans: I said excellent answer.

4.What is Encapsulation?
Ans: Answered well.

5.Write a program for Reverse a Number.
Ans: I wrote, he satisfied.

6.Given one Number check each digit and if it is even subtract 1 and if it is odd add 1.
Ans: I said the logic,but couldnot write the program.

7.what is latest version of Google Browser?
Ans: I said google chrome.I dnt knw whether this is right or not.

8.Which Operating System you Use?
Ans: Linux(ubuntu)

9.What is Difference Between Ubuntu and other Linux distribution?
Ans: I said diff btn ubuntu and fedora.
In ubuntu we have to download each and every file.so Internet needed and for fedora not
required.
He asked me which version you are using?
I said 10.04
latest 11.04

10.Tell me about your self?
Ans: its actually first question.

11.where we need Operator Overloading?
Ans: I explained nicely.

HR Round: Its around at 7 pm on 30th sep'11

1.Tell me abot your self?
Ans: while i was answering he asked another question.

2.What are the two problems software facing now a days?
Ans: I said software crices,and he asked crices..????
then I replied Sir I dnt have great idea about it.

3.Where did u complete your Graduation?
Ans: I said my college Name and its importance.

4.What you learn two great things from this University?
Ans:
1.We can interact with different people coming from differnt states.
2.We can utilise internet and get more and more knowledge.

5.What you got less percentage compare with degree,inter and X?
Ans: I said exact reason.

Friends interviewers are very interactive so we have to interact with polite way. and donot
involve in politics even if they ask. just we have to say i dont have any idea sir/madam.
and also donot support any region.

I finally I selected in TCS.

thaks for indiabix.com , freshersworld.com and m4maths.com
these sites helped me alot while preparing

guys ALL THE BEST for your preparation
We will meet in TCS.

Like this page? +108 -21




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.