Placement Papers - Sonata

Why Sonata Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Sonata and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Sonata Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Sonata Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Sonata Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

SONATA CAMPUS PLACEMENT PAPER (APTITUDE)

Posted By : Nikhil Soni Rating : +76, -17

PAPER:   SONATA CAMPUS PLACEMENT PAPER (APTITUDE)

1. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X?
 
Ans: 8
 
2. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?
 
Ans: 7
 
3. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?
 
Ans: 3000m = 3km
 
4. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age
 
of the girl is
 
Ans: 12 years
 
5. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?
 
Ans: 14 Yrs.
 
6. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost
 
Ans: 90 cents
 
7. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?
 
Ans: 2.9 seconds
 
8. Which of the following figures together will make a triangle?
 
Ans: a,b,c,d
 
9. Make a square by drawing only one line
 
Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2
 
10. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.
 
Ans: companion
 
11. Opposite of Remote?
 
(a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village
 
12. Statement A: All great men are ridiculous;
 
Statement B: I am ridiculous ;
 
Inference : I am a great man;
 
(a) True (b) False (c) Not clear
 
13. Statement:  Normal  children are active;
 
Inference: All children are active;
 
(a) True (b) False (c) Uncertain
 
14. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?
 
Ans: 1/16
 
15. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?
 
Ans: 601 times
 
16. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?
 
Ans: Rs. 3125
 
17. Statement A: A & B have same age;
 
Statement B: B is younger than C;
 
Inference : A is younger than C;
 
(a) True (b) False (c) Uncertain
 
18. All chickens lay eggs (True/False)
 
Ans: False
 
19. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?
 
Ans: 2/13 and 3/13

Like this page? +76 -17




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.