Placement Papers - ORACLE

Why ORACLE Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ORACLE and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ORACLE Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ORACLE Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ORACLE Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

ORACLE PLACEMENT PAPER (TECHNICAL)

Posted By : Raminder Singh Rating : +6, -1

PAPER: ORACLE  PLACEMENT PAPER (TECHNICAL)

1. What are the different types of Coordinations of the Master with the Detail block?

2. What is the User-Named Editor?
ANS:-A user named editor has the same text editing functionality as the default editor, but, becaue it is a named object, you can specify editor attributes such as windows display size, position, and title.

3. What are the Built-ins to display the user-named editor?
ANS:-A user named editor can be displayed programmatically with the built in procedure SHOW-EDITOR, EDIT_TETITEM independent of any particular text item.

4. What is the difference between SHOW_EDITOR and EDIT_TEXTITEM?
ANS:-Show editor is the generic built_in which accepts any editor name and takes some input string and returns modified output string. Whereas the edit_textitem built_in needs the input focus to be in the text item before the built_in is excuted.

5. What is an LOV?
ANS:-An LOV is a scrollable popup window that provides the operator with either a single or multi column selection list.

6. What is the basic data structure that is required for creating an LOV?
ANS:-Record Group.

7. What is the "LOV of Validation" Property of an item? What is the use of it?
ANS:-When LOV for Validation is set to True, Oracle Forms compares the current value of the text item to the values in the first column displayed in the LOV.
Whenever the validation event occurs. If the value in the text item matches one of the values in the first column of the LOV, validation succeeds, the LOV is not displayed, and processing continues normally. If the value in the text item does not match one of the values in the first column of the LOV, Oracle Forms displays the LOV and uses the text item value as the search criteria to automatically reduce the list.
 
8. What are the built_ins used the display the LOV?
ANS:-Show_lov , List_values

9. What are the built-ins that are used to Attach an LOV programmatically to an item?
ANS:-set_item_property, get_item_property (by setting the LOV_NAME property)

10.. What are the built-ins that are used for setting the LOV properties at runtime?
ANS:-get_lov_property , set_lov_property
 
11. What is a record group?
ANS:-A record group is an internal Oracle Forms that structure that hs a column/row framework similar to a database table. However, unlike database tables, record groups are separate objects that belong to the form module which they are defined.
 
12. How many number of columns a record group can have?
ANS:-A record group can have an unlimited number of columns of type CHAR, LONG, NUMBER, or DATE provided that the total number of column does not exceed 64K.
 
13. What is the Maximum allowed length of Record group Column?
ANS:-Record group column names cannot exceed 30 characters.

14. What are the different types of Record Groups?
ANS:-Query Record Groups, NonQuery Record Groups, State Record Groups

15. What is a Query Record Group?
ANS:-A query record group is a record group that has an associated SELECT statement. The columns in a query record group derive their default names, data types, had lengths from the database columns referenced in the SELECT statement. The records in query record group are the rows retrieved by the query associated with that record group.

16. What is a Non Query Record Group?
ANS:-A non-query record group is a group that does not have an associated query, but whose structure and values can be modified programmatically at runtime.

17. What is a Static Record Group?
ANS:-A static record group is not associated with a query, rather, you define its structure and row values at design time, and they remain fixed at runtime.

18. What are the built-ins used for Creating and deleting groups?
ANS:-CREATE-GROUP (function)
CREATE_GROUP_FROM_QUERY(function)
DELETE_GROUP(procedure)

19.What are the built -ins used for Modifying a group's structure?
ANS:-ADD-GROUP_COLUMN (function)
ADD_GROUP_ROW (procedure)
DELETE_GROUP_ROW(procedure)

20. What are the built-ins used for Getting cell values?
ANS:-GET_GROUP_CHAR_CELL (function)
GET_GROUP_DATE_CELL(function)
GET_GROUP_NUMBET_CELL(function)

21. What are built-ins used for Processing rows?
ANS:-GET_GROUP_ROW_COUNT(function)
GET_GROUP_SELECTION_COUNT(function)
GET_GROUP_SELECTION(function)
RESET_GROUP_SELECTION(procedure)
SET_GROUP_SELECTION(procedure)
UNSET_GROUP_SELECTION(procedure)

23. What are the built-ins used for finding Object ID function?
ANS:-FIND_GROUP(function)
FIND_COLUMN(function)

24.. Use the ADD_GROUP_COLUMN function to add a column to a record group that was created at design time.
I) TRUE II)FALSE
II) FALSE
 
25.. Use the ADD_GROUP_ROW procedure to add a row to a static record group
I) TRUE II)FALSE
I) FALSE
 
26. What are parameters?
ANS:-Parameters provide a simple mechanism for defining and setting the values of inputs that are required by a form at startup. Form parameters are variables of type char,number,date that you define at design time.

27. What are the Built-ins used for sending Parameters to forms?
You can pass parameter values to a form when an application executes the call_form, New_form, Open_form or Run_product.

28. What is the maximum no of chars the parameter can store?
The maximum no of chars the parameter can store is only valid for char parameters, which can be upto 64K. No parameters default to 23Bytes and Date parameter default to 7Bytes.

29. How do you call other Oracle Products from Oracle Forms?
Run_product is a built-in, Used to invoke one of the supported oracle tools products and specifies the name of the document or module to be run. If the called product is unavailable at the time of the call, Oracle Forms returns a message to the opertor.
 
30. How do you reference a Parameter?
In Pl/Sql, You can reference and set the values of form parameters using bind variables syntax. Ex. PARAMETER name = '' or :block.item = PARAMETER
Parameter name

Like this page? +6 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.