Placement Papers - ORACLE

Why ORACLE Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ORACLE and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ORACLE Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ORACLE Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ORACLE Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

ORACLE PLACEMENT PAPER (DBMS- SQL)

Posted By : Raghvendra Singh Rating : +44, -10

PAPER: ORACLE  PLACEMENT PAPER (DBMS- SQL)

1. What is difference between a DIALOG WINDOW and a DOCUMENT WINDOW regarding moving the window with respect to the application window

a] Both windows behave the same way as far as moving the window is concerned.
b] A document window can be moved outside the application window while a dialog window cannot be moved
c] A dialog window can be moved outside the application window while a document window cannot be moved
Ans : C
 
2. What is the difference between a MESSAGEBOX and an ALERT

a] A messagebox can be used only by the system and cannot be used in user application while an alert can be used in user application also.
b] A alert can be used only by the system and cannot be use din user application while an messagebox can be used in user application also.
c] An alert requires an response from the user while a messagebox just flashes a message and only requires an acknowledgment from the user
d] An message box requires an response from the user while a alert just flashes a message an only requires an acknowledgment from the user
Ans : C
 
3. Which of the following is not an reason for the fact that most of the processing is done at the server ?
a] To reduce network traffic. b] For application sharing, c] To  implement business rules centrally, d] None of the above
Ans : D
 
4. Can a DIALOG WINDOW have scroll bar attached to it ?

a] Yes, b] No
Ans : B
 
5. Which of the following is not an advantage of GUI systems ?

a] Intuitive and easy to use., b] GUI's can display multiple applications in multiple windows
c] GUI's provide more user interface objects for a developer
d] None of the above
Ans :D
 
6.. What is the difference between a LIST BOX and a COMBO BOX ?

a] In the list box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a combo box the user can type in a value which is not in the list
b] A list box is a data entry area while a combo box can be used only for control purposes
c] In a combo box, the user is restricted to selecting a value from a list but in a list box the user can type in a value which is not in the list
d] None of the above
Ans : A
 
7. In a CLIENT/SERVER environment , which of the following would not be done at the client ?

a] User interface part, b] Data validation at entry line, c] Responding to user events, d] None of the above
Ans : D

8. Why is it better to use an INTEGRITY CONSTRAINT to validate data in a table than to use a STORED PROCEDURE ?

a] Because an integrity constraint is automatically checked while data is inserted into or updated in a table while a stored procedure has to be specifically invoked
b] Because the stored procedure occupies more space in the database than a integrity constraint definition
c] Because a stored procedure creates more network traffic than a integrity constraint definition
Ans : A
 
9. Which of the following is not an advantage of a client/server model ?

a] A client/server model allows centralized control of data and centralized implementation of business rules.
b] A client/server model increases developer's productivity
c] A client/server model is suitable for all applications
d] None of the above.
Ans : C
 
10. What does DLL stands for ?

a] Dynamic Language Library
b] Dynamic Link Library
c] Dynamic Load Library
d] None of the above
Ans : B
 
11. POST-BLOCK trigger is a

a] Navigational trigger
b] Key trigger
c] Transactional trigger
d] None of the above
Ans : A
 
12.. The system variable that records the select statement that SQL * FORMS most recently used to populate a block is

a] SYSTEM.LAST_RECORD
b] SYSTEM.CURSOR_RECORD
c] SYSTEM.CURSOR_FIELD
d] SYSTEM.LAST_QUERY
Ans: D
 
13. Which of the following is TRUE for the ENFORCE KEY field

a] ENFORCE KEY field characterstic indicates the source of the valuethat SQL*FORMS uses to populate the field
b] A field with the ENFORCE KEY characterstic should have the INPUT ALLOWED charaterstic turned off
a] Only 1 is TRUE
b] Only 2 is TRUE
c] Both 1 and 2 are TRUE
d] Both 1 and 2 are FALSE
Ans : A
 
14.. What is the maximum size of the page ?

a] Characters wide & 265 characters length
b] Characters wide & 265 characters length
c] Characters wide & 80 characters length
d] None of the above
Ans : B
 
15. A FORM is madeup of which of the following objects

a] block, fields only,
b] blocks, fields, pages only,
c] blocks, fields, pages, triggers and form level procedures,
d] Only blocks.
Ans : C
 
16. For the following statements which is true

1] Page is an object owned by a form
2] Pages are a collection of display information such as constant text and graphics.
a] Only 1 is TRUE
b] Only 2 is TRUE
c] Both 1 & 2 are TRUE
d] Both are FALSE
Ans : B
 
17. The packaged procedure that makes data in form permanent in the Database is

a] Post
b] Post form
c] Commit form
d] None of the above
Ans : C
 
18. Which of the following is TRUE for the SYSTEM VARIABLE $$date$$

a] Can be assigned to a global variable
b] Can be assigned to any field only during design time
c] Can be assigned to any variable or field during run time
d] None of the above
Ans : B
 
19. Which of the following packaged procedure is UNRESTRICTED ?

a] CALL_INPUT, b] CLEAR_BLOCK, c] EXECUTE_QUERY, d] USER_EXIT
Ans : D
 
20. Identify the RESTRICTED packaged procedure from the following

a] USER_EXIT, b] MESSAGE, c] BREAK, d] EXIT_FORM
Ans : D
 
21. What is SQL*FORMS

a] SQL*FORMS is a 4GL tool for developing & executing Oracle based interactive applications.
b] SQL*FORMS is a 3GL tool for connecting to the Database.
c] SQL*FORMS is a reporting tool
d] None of the above.
Ans : A
 
22. Name the two files that are created when you generate a form using Forms 3.0

a] FMB & FMX, b] FMR & FDX, c] INP & FRM, d] None of the above
Ans : C
 
23. What is a trigger

a] A piece of logic written in PL/SQL
b] Executed at the arrival of a SQL*FORMS event
c] Both A & B
d] None of the above
Ans : C
 
24. Which of the following is TRUE for a ERASE packaged procedure

1] ERASE removes an indicated Global variable & releases the memory associated with it
2] ERASE is used to remove a field from a page
1] Only 1 is TRUE
2] Only 2 is TRUE
3] Both 1 & 2 are TRUE
4] Both 1 & 2 are FALSE
Ans : 1
 
25. All datafiles related to a Tablespace are removed when the Tablespace is dropped

a] TRUE
b] FALSE
Ans : B
 
26. Size of Tablespace can be increased by

a] Increasing the size of one of the Datafiles
b] Adding one or more Datafiles
c] Cannot be increased
d] None of the above
Ans : B
 
27. Multiple Tablespaces can share a single datafile

a] TRUE
b] FALSE
Ans : B
 
28. A set of Dictionary tables are created

a] Once for the Entire Database
b] Every time a user is created
c] Every time a Tablespace is created
d] None of the above
Ans : A
 
29. Data dictionary can span across multiple Table spaces

a] TRUE
b] FALSE
Ans : B
 
30. What is a DATABLOCK

a] Set of Extents
b] Set of Segments
c] Smallest Database storage unit
d] None of the above
Ans : C
 
31. Can an Integrity Constraint be enforced on a table if some existing table data does not satisfy the constraint

a] Yes
b] No
Ans : B
 
32. A column defined as PRIMARY KEY can have NULL's

a] TRUE
b] FALSE
Ans : B
 
33. A Transaction ends

a] Only when it is Committed
b] Only when it is Rolled back
c] When it is Committed or Rolled back
d] None of the above
Ans : C
 
34. A Database Procedure is stored in the Database

a] In compiled form
b] As source code
c] Both A & B
d] Not stored
Ans : C
 
35. A database trigger doesn't apply to data loaded before the definition of the trigger

a] TRUE
b] FALSE
Ans : A
 
36. Dedicated server configuration is

a] One server process - Many user processes
b] Many server processes - One user process
c] One server process - One user process
d] Many server processes - Many user processes
Ans : C
 
37. Which of the following does not affect the size of the SGA

a] Database buffer
b] Redo log buffer
c] Stored procedure
d] Shared pool
Ans : C

Like this page? +44 -10




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.