Placement Papers - ORACLE

Why ORACLE Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ORACLE and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ORACLE Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ORACLE Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ORACLE Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

ORACLE PLACEMENT PAPER (TECHNICAL- CROSS PRODUCTS AND MATRIX REPORTS & DBA)

Posted By : J. Sunil Kumar Rating : +10, -1

PAPER: ORACLE  PLACEMENT PAPER (TECHNICAL- CROSS PRODUCTS AND MATRIX REPORTS & DBA)

 1. How can a cross product be created?
 
ANS:- By selecting the cross products tool and drawing a new group surrounding the base group of the cross products.
 
2. How can a group in a cross products be visually distinguished from a group that does not form a cross product?
 
ANS:- A group that forms part of a cross product will have a thicker border.
 
3. At least how many set of data must a data model have before a data model can be base on it?
 
ANS:- Four.
 
4. Is it possible to have a link from a group that is inside a cross product to a group outside ? (Y/N)
 
ANS:- No.
 
5. Is it possible to link two groups inside a cross products after the cross products group has been created?
 
ANS:- No.
 
6. What is an user exit used for?
 
ANS:- A way in which to pass control (and possibly arguments ) form Oracle report to another Oracle products of 3 GL and then return control ( and ) back
to Oracle reports.
 
7. What are the three types of user exits available ?
 
ANS:- Oracle Precompiler exits, Oracle call interface,NonOracle user exits.
 
8. How can values be passed between  precompiler exits & Oracle call interface?
 
ANS:- By using the statement EXECIAFGET & EXECIAFPUT.
 
9. How can I message to passed to the user from reports?
 
ANS:- By using SRW.MESSAGE function.
 
Oracle DBA:-
 
1. SNAPSHOT is used for
[DBA] a] Synonym, b] Table space, c] System server, d] Dynamic data replication
Ans : D
 
2. We can create SNAPSHOTLOG for
[DBA] a] Simple snapshots, b] Complex snapshots, c] Both A & B, d] Neither A nor B
Ans : A
 
3. Transactions per rollback segment is derived from
[DBA] a] Db_Block_Buffers, b] Processes, c] Shared_Pool_Size, d] None of the above
Ans : B
 
4. ENQUEUE resources parameter information is derived from
[DBA] a] Processes or DDL_LOCKS and DML_LOCKS, b] LOG_BUFFER, c] DB__BLOCK_SIZE..
Ans : A
 
5. LGWR process writes information into
a] Database files, b] Control files, c] Redolog files, d] All the above.
Ans : C
 
6. SET TRANSACTION USE ROLLBACK SEGMENT is used to create user objects in a particular Table space
a] True, b] False
Ans : False
 
7. Databases overall structure is maintained in a file called
a] Redolog file, b] Data file, c] Control file, d] All of the above.
Ans : C
 
8. These following parameters are optional in init.ora parameter file
DB_BLOCK_SIZE, PROCESSES
a] True, b] False
Ans : False
 
9. Constraints cannot be exported through EXPORT command
a] True, b] False
Ans : False
 
10. It is very difficult to grant and manage common privileges needed by different groups of database users using the roles
a] True, b] False
Ans : False

Like this page? +10 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.