Placement Papers - ORACLE

Why ORACLE Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ORACLE and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ORACLE Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ORACLE Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ORACLE Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

ORACLE PLACEMENT PAPER (SQL, PL/SQL)

Posted By : Shreenath Rating : +1034, -133

PAPER: ORACLE  PLACEMENT PAPER (SQL, PL/SQL)

1. What does a COMMIT statement do to a CURSOR

a] Open the Cursor
b] Fetch the Cursor
c] Close the Cursor
d] None of the above
Ans : D
 
2. Which of the following is TRUE

1] Host variables are declared anywhere in the program
2] Host variables are declared in the DECLARE section
a] Only 1 is TRUE
b] Only 2 is TRUE
c] Both 1 & 2are TRUE
d] Both are FALSE
Ans : B
 
3. Which of the following is NOT VALID is PL/SQL

a] Bool boolean;
b] NUM1, NUM2 number;
c] deptname dept.dname%type;
d] date1 date := sysdate
Ans : B
 
4. Declare
fvar number := null; svar number := 5
Begin
goto << fproc>>
if fvar is null then
<< fproc>>
svar := svar + 5
end if;
End;
 
What will be the value of svar after the execution ?
a] Error
b] 10
c] 5
d] None of the above
 
Ans : A

5. Which of the following is not correct about an Exception ?

a] Raised automatically / Explicitly in response to an ORACLE_ERROR
b] An exception will be raised when an error occurs in that block
c] Process terminates after completion of error sequence.
d] A Procedure or Sequence of statements may be processed.
 
Ans : C
 
6. Which of the following is not correct about User_Defined Exceptions ?

a] Must be declared
b] Must be raised explicitly
c] Raised automatically in response to an Oracle error
d] None of the above
 
Ans : C
 
7. A Stored Procedure is a

a] Sequence of SQL or PL/SQL statements to perform specific function
b] Stored in compiled form in the database
c] Can be called from all client environments
d] All of the above
 
Ans : D
 
8. Which of the following statement is false

a] Any procedure can raise an error and return an user message and error number
b] Error number ranging from 20000 to 20999 are reserved for user defined messages
c] Oracle checks Uniqueness of User defined errors
d] Raise_Application_error is used for raising an user defined error.
 
Ans : C
 
9. Is it possible to open a cursor which is in a Package in another procedure ?

a] Yes
b] No
 
Ans : A
 
10. Is it possible to use Transactional control statements in Database Triggers ?

a] Yes
b] No
 
Ans : B
 
11. Is it possible to Enable or Disable a Database trigger ?

a] Yes
b] No
 
Ans : A
 
12. PL/SQL supports datatype(s)

a] Scalar datatype
b] Composite datatype
c] All of the above
d] None of the above
 
Ans C
 
13. Find the ODD data type out

a] VARCHAR2
b] RECORD
c] BOOLEAN
d] RAW
 
Ans : B
 
14. Which of the following is not correct about the "TABLE" data type ?

a] Can contain any no of columns
b] Simulates a One-dimensional array of unlimited size
c] Column datatype of any Scalar type
d] None of the above
 
Ans : A
 
15. Find the ODD one out of the following

a] OPEN
b] CLOSE
c] INSERT
d] FETCH
 
Ans C
 
16. Which of the following is not correct about Cursor ?

a] Cursor is a named Private SQL area
b] Cursor holds temporary results
c] Cursor is used for retrieving multiple rows
d] SQL uses implicit Cursors to retrieve rows
 
Ans : B
 
18. Which of the following is NOT VALID in PL/SQL ?

a] Select ... into
b] Update
c] Create
d] Delete
 
Ans : C
 
19. What is the Result of the following 'VIK'||NULL||'RAM' ?

a] Error
b] VIK RAM
c] VIKRAM
d] NULL
 
Ans : C
 
20. Declare
a number := 5; b number := null; c number := 10;
Begin
if a > b AND a < c then
a := c * a;
end if;
End;
What will be the value of 'a' after execution ?
a] 50
b] NULL
c] 5
d] None of the above
 
Ans : C

21. Does the Database trigger will fire when the table is TRUNCATED ?

a] Yes
b] No
 
Ans : B
 
22. SUBSTR(SQUARE ANS ALWAYS WORK HARD,14,6) will return

a] ALWAY
b} S ALWA
c] ALWAYS
Ans : C
 
23. REPLACE('JACK AND JUE','J','BL') will return

a] JACK AND BLUE
b] BLACK AND JACK
c] BLACK AND BLUE
d] None of the above
 
Ans : C
 
24. TRANSLATE('333SQD234','0123456789ABCDPQRST','0123456789') will return

a] 333234
b] 333333
c] 234333
d] None of the above
 
Ans : A
 
25.. EMPNO ENAME SAL
A822 RAMASWAMY 3500
A812 NARAYAN 5000
A973 UMESH 2850
A500 BALAJI 5750
 
Use these data for the following Questions
 
Select SAL from EMP E1 where 3 > ( Select count(*) from Emp E2
where E1.SAL > E2.SAL ) will retrieve
a] 3500,5000,2500
b] 5000,2850
c] 2850,5750
d] 5000,5750
 
Ans : A
 
26. Is it possible to modify a Data type of a column when column contains data ?

a] Yes
b] No
 
Ans B
 
27. Which of the following is not correct about a View ?

a] To protect some of the columns of a table from other users
b] Occupies data storage space
c] To hide complexity of a query
d] To hide complexity of a calculations
 
Ans : B
 
28. Which is not part of the Data Definition Language ?

a] CREATE
b] ALTER
c] ALTER SESSION
 
  Ans : C
 
29. The Data Manipulation Language statements are

a] INSERT
b] UPDATE
c] SELECT
d] All of the above
 
Ans : D
 
30. EMPNO ENAME SAL
A822 RAMASWAMY 3500
A812 NARAYAN 5000
A973 UMESH
A500 BALAJI 5750
 
Using the above data Select count(sal) from Emp will retrieve
a] 1
b] 0
c] 3
d] None of the above
 
Ans : C
 
31. If an UNIQUE KEY constraint on DATE column is created, will it accept the rows that are inserted with SYSDATE ?

a] Will
b] Won't
 
Ans : B
 
 
32. What are the different events in Triggers ?

a] Define, Create
b] Drop, Comment
c] Insert, Update, Delete
d] All of the above
 
Ans : C

33. What built-in subprogram is used to manipulate images in image items ?

a] Zoom_out
b] Zoom_in'
c] Image_zoom
d] Zoom_image
 
Ans : C
 
34. Can we pass RECORD GROUP between FORMS ?

a] Yes
b] No
 
Ans : A
 
36. SHOW_ALERT function returns

a] Boolean
b] Number
c] Character
d] None of the above
 
Ans : B
 
37. What SYSTEM VARIABLE is used to refer DATABASE TIME ?

a] $$dbtime$$
b] $$time$$
c] $$datetime$$
d] None of the above
 
Ans : A
 
38. :SYSTEM.EFFECTIVE.DATE varaible is

a] Read only
b] Read & Write
c] Write only
d] None of the above
 
Ans : C
 
39.. How can you CALL Reports from Forms4.0 ?

a] Run_Report built_in
b] Call_Report built_in
c] Run_Product built_in
d] Call_Product built_in
 
Ans : C
 
85. When do you get a .PLL extension ?
a] Save Library file
b] Generate Library file
c] Run Library file
d] None of the above
 
Ans : A
 
40. What is built_in Subprogram ?

a] Stored procedure & Function
b] Collection of Subprogram
c] Collection of Packages
d] None of the above
 
Ans : D
 
41. GET_BLOCK property is a

a] Restricted procedure
b] Unrestricted procedure
c] Library function
d] None of the above

Like this page? +1034 -133




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.