Placement Papers - ORACLE

Why ORACLE Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ORACLE and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ORACLE Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ORACLE Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ORACLE Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Oracle Campus Interview Held on 11th July 2003

Posted By : Vamsi Rating : +3, -1

  Paper: Oracle Campus Interview Held on 11th July 2003


1. given a square matrix which consists only of 1 and 0......find which rows, which cols and which diagonals consist entirely of 1's.

2. given an array of integers find all possible combinations of the numbers whose sum equal to 90.....

Ans : knapsack problem (in data structures - aho ullman)

Note : for them solution was not the criteria.......but the approach was important......the solution should be generalized and optimized..optimization was given the top priority

3. const int MAX=10;

   main()

            {            enum a {a,b,MAX};

                        print MAX;

            }

ans. 2

4.  enum variable is a const variable which can only be assigned a value at initialization or a non const variable which can be assigned any value in the middle of the program?

ans. const variable

5. void *p;

   what operation cannot be performed on p?

Ans : arithmetic operation unless it is properly typecasted


6. char **p="Hello";

   print p,*p,**p

ans. Hello  (null)

warning: suspicious pointer conversion

7. main()

   {       char str[]="Geneius";

            print (str);

   }



   print(char *s)

   {       if(*s)

                        print(++s);

        printf("%c",*s);

   }

ans. suiene

8.  what does the function fcloseall() does ?

ans. fcloseall() closes all open streams except stdin,stdout,stderr,stdprn and stdaux

9. main()

   {            printf("Genius %d",fun(123));

    }

    fun(int n)

    {      return (printf("%d",n));

    }

ans. 123genius3

10. difference between definition and declaration.

ans. definition once while declaration more than once

11. find the error?

   main()

   {       void fun();

            fun();

   }

   void fun()

   {       int i=10;

        if(i<10)

                        return 2.0;

        return 3.0;

   }

ans. no error but warning

12. int a=9,b=5,c=3,d;

            d=(b-c)<(c-a) ? a : b;

      print d

ans 5


13. 1+2/3*4+1=?

Ans. 2

14. In C++, a variable can be defined wherever needed whereas not in C

15. main()

    {      int i=4;

            fun(i=i/4);

            print i;

     }

     fun(int i)

     {     return i/2;

     }

ans 1



16. what is an array ?

ans. contiguous collection of memory occupied by similar data types

17. printf(""NITK %%SURAHKAL%% !"");

ans. "NITK %SURATHKAL% !"

18. difference between scanf and gets in case of string input

ans. scanf does not accepts white space while gets does

19. table t1 m rows and x cols

    table t2 n rows and y cols

    in t1*t2 rows? cols=?

ans. m*n ,x+y

20. symbol of relationship between 2 entities?

21. which one cannot come in data modelling

 a. customer b. student c. office d. speed

Ans speed

22. can a database table exist without a primary key ?

23.  whether higher normal forms better than lower forms as far redundancy is concerned ?

ans. higher

24. file is at which level

ans. conceptual level

25. what is a foreign key

ans. primary key in some other table



Like this page? +3 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.