Placement Papers - Mphasis

Why Mphasis Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Mphasis and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Mphasis Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Mphasis Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Mphasis Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

MPHASIS PLACEMENT PAPER (OPERATING SYSTEM)

Posted By : Swecha Rating : +48, -10

PAPER: MPHASIS PLACEMENT PAPER (OPERATING SYSTEM)
 
1.In the command scanf, h is used for
 
Ans. Short int
 
  2.A process is defined as
 
Ans. Program in execution
 
  3.A thread is
 
Ans. Detachable unit of executable code)
 
  4.What is the advantage of Win NT over Win 95
 
Ans. Robust and secure
 
  5.How is memory management done in Win95
 
Ans. Through paging and segmentation
 
  6.What is meant by polymorphism
 
Ans. Redefinition of a base class method in a derived class
 
  7.What is the essential feature of inheritance
 
Ans. All properties of existing class are derived
 
  8.What does the protocol FTP do
 
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification
 
  9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol
 
Ans. Connection oriented
 
  10.Why is a gateway used
 
Ans. To connect incompatible networks
 
  11.How is linked list implemented
 
Ans. By referential structures
 
  12.What method is used in Win95 in multitasking
 
Ans. Non preemptive check
 
  13.What is meant by functional dependency
 
  14.What is a semaphore
 
Ans. A method synchronization of multiple processes
 
  15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
 
Ans.( ) , ++, /
 
  16.Preorder of A*(B+C)/D-G
 
Ans.*+ABC/-DG
 
17. B-tree (failure nodes at same level)
 
  18. Dense index (index record appers for every search -key in file)
 
  19.What is the efficiency of merge sort
 
Ans. O(n log n)
 
  20.A program on swapping ( 10,5 )was given (candidate cannot recollect)
 
  21.In which layer are routers used
 
Ans. In network layer
 
  22.In which layer are packets formed ( in network layer )
 
  23.heap ( priority queue )
 
  24.copy constructor ( constant reference )
 
  25.Which of the following sorting algorithm has average sorting behavior -- Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort
 
Ans. Heap sort
 
  26.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder

Ans. Inorder
 
  27.What are device drivers used for to provide software for enabling the hardware
 
  28. Irreverent to Unix command ( getty)
 
  29.What is fork command in Unix
 
Ans. System call used to create process
 
  30.What is make command in Unix
 
Ans. Used for creation of more than one file
 
  31.In Unix .profile contains
 
Ans. Start up program
 
  32.In Unix echo is used for ( answer C)
 
  33.In Unix 'ls 'stores contents in
 
Ans .inode block

Like this page? +48 -10




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.