Placement Papers - Mphasis

Why Mphasis Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Mphasis and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Mphasis Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Mphasis Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Mphasis Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Mphasis Placement Paper (Technical-Computer Awareness)

Posted By : Devendra Sarraf Rating : +124, -18

Paper: Mphasis Placement Paper (Technical-Computer Awareness)

1.In the command scanf, h is used for

Ans. Short int

2.A process is defined as

Ans. Program in execution

3.A thread is

Ans. Detachable unit of executable code)

4.What is the advantage of Win NT over Win 95

Ans. Robust and secure

5.How is memory management done in Win95

Ans. Through paging and segmentation

6.What is meant by polymorphism

Ans. Redfinition of a base class method in a derived class

7.What is the essential feature of inheritance

Ans. All properties of existing class are derived

8.What does the protocol FTP do

Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification

9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol

Ans. Connection oriented

10.Why is a gateway used

Ans. To connect incompatible networks

11.How is linked list implemented

Ans. By referential structures

12.What method is used in Win95 in multitasking

Ans. Non preemptive check

13.What is meant by functional dependency

14.What is a semaphore

Ans. A method synchronization of multiple processes

15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /

Ans.( ) , ++, /

16.Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.*+ABC/-DG

17. B-tree (failure nodes at same level)

18. Dense index (index record appers for every search -key in file)

19.What is the efficiency of merge sort

Ans. O(n log n)

20.A program on swaping ( 10,5 )was given (candidate cannot recollect)

21.In which layer are routers used

Ans.In network layer

22.In which layer are packets formed ( in network layer )

23.heap ( priority queue )

24.copy constructor ( constant reference )

25.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior -- Bubble sort, merge sort, heap sort, exchange sort

Ans. Heap sort

26.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder

Ans.Inorder

27.What are device drivers used for

Ans.To provide software for enabling the hardware

28. Irrevalent to unix command ( getty)

29.What is fork command in unix

Ans. System call used to create process

30.What is make command in unix

Ans. Used forcreation of more than one file

31.In unix .profile contains

Ans. Start up program

32.In unix echo is used for ( answer C)

33.In unix 'ls 'stores contents in

Ans.inode block



Like this page? +124 -18




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.