Placement Papers - Infosys

Why Infosys Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Infosys and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Infosys Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Infosys Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Infosys Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Infosys Interview Experience - Vasai, September 25, 2014

Posted By : Akshay Rao Rating : +64, -1
Infosys visited Vidyavardhini's College of Engineering and Technology, Vasai on 24th September, 2014.

Firstly the pre-placement talks were initiated.

There were only two rounds i.e. 1st round was Aptitude test and 2nd round was Technical and HR interview.

The Aptitude was tough and don't take it lightly.  

This test had three sections with sectional time limit and SECTIONAL CUTOFF as well. So you need to be good at all the sections:

1. Reasoning - 15 questions, 25 min.
2. Quantitative Aptitude - 10 questions, 25 min.
3. Verbal ability - 40 questions, 35 min.

The most difficult questions, due to time limit was Verbal ability. Don't waste time reading passages initially, do it at last.

Out of the 180 eligible students only 60 cleared Aptitude test and I was on of them.

The Technical/ HR interview was on the next day.

We were called in college at 9 am and the documents and application form were stapled together and the interview panel was allotted.

The interviewer was so polite in his behavior that he even stood up while I was entering and when I was leaving after finishing the interview.

He asked me several questions.

1. Tell me about yourself, about Academics?
Ans: Told.

2. Tell me your favorite subjects?
Ans: Digital Communication.

3. Then what are different coding technique?
Ans: Told.

4. What is difference between ASK and BPSK?
ans: Told.

5. What is QPSK?
Ans: Don't know.

6. More which subject you like?
Ans: RADAR.

7. Tell me about what is Radar and new technology in RADAR?
Ans: Told.

8. More subject?
Ans: Principle Control System.

9. So, tell me what is control system and its types?
Ans: Told.

10. What is difference between an Amplifier and Repeater?
Ans: Told.

11. Why your 12th marks reduced?
Ans: Told.

12. Why you want to join Infosys?
Ans: Told (Give genuine reasons).

13. What are your future plans?
Ans: Told.

14. What if I give you a coding job and Marketing job? What will you choose?
Ans: Told (I was asked this question because I told him I was interested in Marketing and can give my best in that for Company).

15. You have 5 minutes, tell me about transportation in Mumbai?
Ans: Told (I was asked this question because I told him I actively participate in Debate and we have only 5 minutes to prepare for the given topic).

He told he after this, that my speech was very good.

16. After academics part, tell me about you, your family?
Ans: Told.

After this he said, " you can go now and it was very nice talking to you "
and he stood up and we shaked hands.

I said it is completely my pleasure talking to you, sir.

The next day results were announced and I was selected. Out of 60 eligible students for interview, 55 were selected.

I was not selected in L&T Infotech, but without losing hope I made it through INFOSYS. I was a lifetime experience.

Like this page? +64 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.