Placement Papers - Infosys

Why Infosys Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Infosys and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Infosys Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Infosys Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Infosys Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

INFOSYS PAPER - 09 NOV 2003 - PUNE

Posted By : Aravindhan Rating : +2, -0
Hi Friends

I'm sending you Infy paper that I wrote on Nov. 9th. I could have done all correct, but, I overlooked a couple of words in first question & hence got the wrong answer. But, rest 9 I answered correctly.

You can check the answers by putting the value in original question.

===================================================
INFOSYS PAPER - Nov. 9, 2003 - Pune (morning batch)
===================================================

1. "One-sixth of my life", said my boss, "I spent as a child, next one-twelfth as an old boy, one-seventh & 5 more years in politics & socialization. This brought me upto when Jimmy born. Jimmy was elected for the governer four years ago, when he was half my present age."
How old is my boss?

ANS.: 84 yrs.
(However, I overlooked that 'one-seventh' part, & got the answer 36 - a wrong answer.)
*******************************************************
J= (B/2) + 4
(B/6) + (B/12) + (B/7) + 5 + J = B
=> B = 84
*******************************************************

2. Half of the money in my purse, I spent on shopping & gave 1$ to a begger. Then, spent half of the remaining on lunch & gave 2$ to the waiter as tip. Finally, I purchased some books worth 3$ more than
half of what remained. This left me with only 1$ in my purse.
How much money I initially had?

ANS.: 42$

3. Bill, Ed, & Derek, along with their wives - Grace, Helen, & Mary - in one order or the other were playing 18-holes golf. There score were as follows -
i)   Grace, Helen, Mary, & Ed scored 106, 102, 100, & 94 respectively.
ii)  Bill & Derek scored 98 & 96, but forgot who scored what.
iii) Bill's wife was beaten by Ed's wife.
iv)  When Bill & Derek remembered their scores, they came to know that exactly two couples had same total scores.
What was scored by Bill, & by Derek.

ANS.: Bill:96, Derek: 98
*******************************************************
Here, we get three answer, but, there is written, "...
in one order or the other ...", hence, only above one
is correct.
*******************************************************

4. "My son", the man said, "is five times older than my daughter, my wife is wife times older than my son, & I'm twice the age of my wife. Sum of our ages equals the age of GrandMa, who is celebrating her 81st birthday today. What is the age of my son?"

ANS.: 5 yrs.

5. Mrs. Barbinger bought some plates on Saturday for $1.30, when everything was being sold two cents below the regular price. She exchanged  those plates on Monday, at their regular price, for cups & saucers. Cost of one plate equals cost of one plate & one saucer. She returned home with 16 more articles than before. Since, saucers cost only 3 cents each, she bought 10 more saucers than cups. The puzzle is, how many cups could she have bought on Saturday, for $1.30?

ANS.: 13 cups
*******************************************************
On Monday:
cup = 12 cents, saucer = 3 cents, plate = 15 cents
On Saturday:
cup = 10 cents, saucer = 1 cent,  plate = 13 cents
*******************************************************

6. Harry & Jimmy were playing marbles. They began with same no. of marbles. In the game, Harry first won 20 marbles, & then lost 2/3 of what he had. In the end, Jimmy had four times marbles, than what Harry had. How many did they begin with?

ANS.: 100 marbles each

7. An analytical reasoning para. about arrangements of gems in display case, & four questions on possible arrangements.

8. Following are the statements of three of the participants in a race. One among them is the winner of the race. One of them is a Sororrean, who always tells the truth, one of them is a Nororrean, who always lies, & the third one is Midrorrean, who lies alternately. You have to find who is Sororrean, who is Nororrean, & who is Miderorrean.

A: i)   C obstructed my way, & hence I lost.
   ii)  C always tells the truth.
   iii) C won the race.

B: i)   C is not a Nororrean.
   ii)  A won the race.

C: i)   B won the race.
   ii)  I didn't obstruct the way of C, because of
which he lost.

ANS.: A:Nororrean, B:Sororrean, C:Midrorrean
*******************************************************
If A is Sx, C is also Sx.
If A is Mx (with 2nd stat. true) then none is Nx.
If A is Mx (with 2nd stat. false) then none is Sx.
Hence, A is Nx, then C is Mx, & therefore, B is Sx.
*******************************************************

9. Five thieves entered a diamond shop, one by one. Each stole half of the diamonds he found there & two more diamonds, except the fifth, who didn't find any diamonds to steal. How many diamond were there
initially.

ANS.: 60 diamonds

10. Hart has two friends Amy & Axe.
i)  One of Amy & Axe is the oldest.
ii) Either Hart is oldest or Amy is youngest.
Who is the oldest, & who is the youngest.

ANS.: Oldest:Axe, Youngest:Amy

Like this page? +2 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.