Placement Papers - iGate

Why iGate Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of iGate and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get iGate Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved iGate Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve iGate Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

iGATE Placement Paper (Aptitude Test Paper)

Posted By : Vengala Rao Rating : +284, -57

Paper: iGATE Placement Paper (Aptitude Test Paper)
 
  1. Last month of an year
(a) January (b) February (c) December (d) November
 
2. Select the odd one
(a) January (b) February (c) Wednesday (d) November
 
3. Select the antonym of capture from the following
(a) attack (b) Release (c) condemn (d) None of the above
 
4. Find the antonym of autumn
(a) Spring (b) Winter (c) Summer (d) None of the above
 
5. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards?
Ans: 12 skirts
 
6. How can you make a square from two triangles?
 
7. Is the meaning of Client and Customer,
(a) same (b) contradictory (c) no relation
 
8. Is the meaning of It's and Its,
(a) same (b) contradictory (c) no relation
 
9. Is the meaning of Canvas and Canvass,
(a) same (b) contradictory (c) no relation
 
10. Is the meaning of Ingenious and Ingenuous,
(a) same (b) contradictory (c) no relation
 
11. Is the meaning of Credible and Credulous,
(a) same (b) contradictory (c) no relation
 
12. Select the odd one out.
(a) 1/4 (b) 1/3 (c) 1/6 (d) 1/18
 
13. Select the least from the following.
(a) 0.99 (b) 1 (c) 81 (d) 0.333
 
14. Find the next number in the series. 1, 0.5, 0.25, 0.125
Ans: 0.0625
 
15. One dollar is saved in one month. Then how much dollar is saved in one day?
Ans: 1/30 =0.0333$
 
16. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X?
Ans: 8
 
17. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?
Ans: 7
 
18. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?
Ans: 3000m = 3km
 
19. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age
of the girl is
Ans: 12 years
 
20. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?
Ans: 14 Yrs.
 
21. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost
Ans: 90 cents
 
22. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?
Ans: 2.9 seconds
 
23. Which of the following figures together will make a triangle?
Ans: a,b,c,d
 
24. Make a square by drawing only one line
Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2
 
25. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.
Ans: companion
 
26. Opposite of Remote?
(a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village
 
27. Statement A: All great men are ridiculous;
Statement B: I am ridiculous ;
Inference : I am a great man;
(a) True (b) False (c) Not clear
 
28. Statement: Normal children are active;
Inference: All children are active;
(a) True (b) False (c) Uncertain
 
29. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?
Ans: 1/16
 
30. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?
Ans: 601 times
 
31. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?
Ans: Rs. 3125
 
32. Statement A: A & B have same age;
Statement B: B is younger than C;
Inference : A is younger than C;
(a) True (b) False (c) Uncertain
 
33. All chickens lay eggs (True/False)
Ans: False
 
34. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?
Ans: 2/13 and 3/13

Like this page? +284 -57



Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.

Have a question?

Ask your question now !