IndiaBIX.com
Search

Companies

Placement Papers - ICICI

@ : Home > Placement Papers > ICICI > View Paper
ICICI Bank PO Written Exam Sample Questions
Rated : +138 , -35


ICICI Bank PO Written Exam Sample Questions  
1) Mrs. Watsherface had a garage sale. A custmer named Gina bought an  old lamp and a rug. She paid a total of $5.25 for everything. The rug cost 25  cents more than the lamp. How much did each cost?

Answer: The lamp cost $ 2.50 and the rug cost $ 2.75

2) SlowRun Express runs between Bangalore and Mumbai, For the up as  well as the down journey, the train leaves the starting station at 10:00 PM  everyday and reaches the destination at 11:30 PM after three days.Mr. Haani once  travelled by SlowRun Express from Mumbai to Bangalore. How many SlowRun Express  did he cross during his journey?

Answer: Mr. Haani crossed 7 SlowRun Expresses during his journey.

3) In a certain year, the number of girls who graduated from City High  School was twice the number of boys. If 3/4 of the girls and 5/6 of the boys  went to college immediately after graduation, what fraction of the graduates  that year went to college immediately after graduation?

Answer: Assume that number of boys graduated from City High  School = B
Therefore, number of girls graduated from City High School = 2*B
It is given that 3/4 of the girls and 5/6 of the boys went to college  immediately
after graduation.
Hence, total students went to college
= (3/4)(2*B) + (5/6)(B)
= B * (3/2 + 5/6)
= (7/3)B
Fraction of the graduates that year went to college immediately after graduation
= [(7/3)B] / [3*B]
= 7/9
Therefore, the answer is 7/9

4) A mule and a donkey were carrying full sacks on their  backs.The mule started complaining that his load was too heavy. The donkey said  to him "Why are you complaining? If you gave me one of your sacks I'd have  double what you have and if I give you one of my sacks we'd have an even  amount.¯How many sacks were each of them carrying? Give the minimal possible  answer.

Answer: The mule was carrying 5 sacks and the donkey was carrying 7  sacks.

5) Two people enter a race in whick you run to a point and back. Person A  runs 20 mph to and from the point. Person B runs to the point going 10 mph and  30 mph going back. Who came in first?

Answer: Person A came in first.

6) Mark ate half of a pizza on Monday. He ate half of what  was left on Tuesday and so on. He followed this pattern for one week. How much  of the pizza would he have eaten during the week?

Answer: Mark would have ate 127/128 (99.22%) of the pizza during the  week.

7) In the General meeting of "Friends Club¯, Sameer said,  "The repairs to the Club will come to a total of Rs 3120 and I propose that this  amount should be met by the members, each paying an equal amount.¯ The proposal  was immediately agreed. However, four members of the Club chose to resign,  leaving the remaining members to pay an extra Rs 26 each.How many members did  the Club originally have?

Answer: The Club originally had 24 members.

8) If you look at a clock and the time is 3:15.What is the  angle between the hour and the minute hands? ( The answer to this is not zero!)

Answer: 7.5 degrees

Like this?   +138   -35



© 2008-2014 by IndiaBIX™ Technologies. All Rights Reserved | Copyright | Terms of Use & Privacy Policy

Contact us: info@indiabix.com     Follow us on twitter!