Placement Papers - IBM

Why IBM Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of IBM and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get IBM Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved IBM Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve IBM Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

IBM Technical Paper Pattern

Posted By : Harsha Rating : +8, -4

IBM Technical Pattern
 
(Technical)
 
 1. what does vector processing do?

2. What is the use of software configuration management?

3. what command is used to append two files using who that is listed by ls;

4. if there is a problem in a network during transmission which is used to detect that?
a. Protocol Analyzer,
b. S N M P

5. In C, x-=y+1 how will u represent it..
a.x=x+y+1,b.-x-y-1,c.-x+y+1....

6. What does Trigger do?

7. In which topology we use less amount of cables.?
Ring, Bus, Star, Mesh

8. Which sorting techniques is best for already sorted array...?.  
Ans: bubble sort
 
9. Which is said to be a realtime system.?
    1. Credit card systen
    2. Online flight reservation system
    3. Bridge control systen...not sure

10. decimal to octal conversion problem?
Ans A
 
11. A person having a/c number, a/c name,bank name, a/c type.. which is the primary among the above?

12. why data integrity is used?

13. if a primary key is an attribute of another one table means........
    1. candidate key
    2. foreign kryey
    3. seconda

14. int (*a)[4]. Explain this expression

15. Difference between 0123 and 123 in c
Ans : 40
 
16, in c r+ is used for  
    1. read only
    2. writing only
    3. both 1 and 2

(Aptitude)

1. which 3 consequtive prime numbers gives the total
Ans: 49 (13,17,19)
 
2. Rational numbers between 1 and 5
    1. 3
    2. 2
    3. 0
    4. Infinite (Ans)
    5. Finite.

3.If boat travels in 10km/hr in still water. it travels 14kmhr in upstream and 26km/hr downstream what is speed of stream?

4. .A cube of 3 unit has 6 surface is painted. If u cut the cube of 1 unit each how many cubes remain unpainted on all sides.
Ans: 1
 
5 one questions in profit and loss a person sold an article at Rs.141 at 6% loss,to gain a profit of 10% at what price the article should be sold.  
Ans. 165
 
6. If person 20 min at 12 kmph. then how many Kmph in 15 minutes
 Ans.16
 
7. Three person shared bullets equally. 4 were shot total no of bullets remaining is equal to the no of bullets initially divided
Ans : 18
 
8.1st day of the year 1999 is sunday and what will be last day of the same year
Ans: Sunday

9. 4 thieves entere a bakery and stoled bread one after the other.Each one took half of the total number of breads+half a loaf.If 3 breads were remaining what is the total number of breads.

10. If a ball is dropped from 8ft and it bounces half the height each time. Then the total distance travelled  
Ans.24
 
11. 6 squares of equal size are placed side by side to form a rectangle whose perimeter is 182. find the perimeter of the single square.
Ans 52
 
12.the average age of students in a class is 16.when a teacher of age 40 is added , the average becoems 17. what is the total number of students
Ans.23  

Like this page? +8 -4




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.