Placement Papers - IBM

Why IBM Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of IBM and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get IBM Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved IBM Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve IBM Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

IBM Placement Paper (Aptitude And Technical)

Posted By : Kamalika Rating : +11, -2

Paper :   IBM Placement Paper (Aptitude And Technical)
 
1. Aptitude 2. Technical
 
Time : 60 mins
 Aptitude :
 1. like 3 consecutive prime adds to some no what is that
Ans:-  both 49 and 59.

2. one person travlled 4 laps with the speed of 10,20,40 ( or 30) and 60 kmph and what is the average speed.
Ans:-  20 (sure)
 

3.like one student takes 20 mins if he go with speed 15kmph and at what speed he should go to reach in 15 mins ( nos are not same)
Ans:-  16kmph( but not sure)

 
9.like from height of 8 mts on ball fell down and each time it bounces half the distance back. so what will be the distance travelled
Ans:-  24 (sure) like 8+4+4+2+2+1+1+0.5+0.5+ and etc .. answer is not 20
 
10.like 6 cubes are arranged adjacently and given the perimeter and asked to find the perimeter of one cube.
Ans:-  if x is the total perimeter then (x/14)*4 leads to the answer. but check it once u will be having plenty of time. answer is 52 (13*4)

11. some data is given like this 10kmph in still water ship took some x mins and downstream some y mins in same time what is the stream value .... (q is not exat)
Ans:-  3 (not sure)

12.some average problem like 16 students average weight and teacher joins them ....
Ans:-  23 (sure) do this (16x+40)/(x+1) will give the value.

13. some problem on square like to increase area by 69% by what percent side should be increased
Ans:-  square root of 169 i.e 13 ( not sure)

14. no of rational nos b/w 0 and 5
Ans:-  infinite
 

15. First day of 1999 is Sunday what day is the last day
Ans:-  Monday

16.bullets probel some x no of bullets are shared by 3 people equally . and each fired 4 bullets then the sum of remaining bullets is equal to intially divsion value
Ans:-  18 (sure)

17. bread problem, one come and eat half no of breads and somthing...
Ans:-  63( check it)


18. like A can do in 6 day and B can do in 8 and C can do in 12 days but b left after working for 6 days for how many no of day A and C shluld work
Ans:-  11( i dont think so this is correct)

Technical:-
1. what is vector processing
Ans:-  i dont no

2. what is data integrity
Ans:-  option a ( like the range of values is defined by data integrity)

3.which topology takes minimum wiring
options: star,bus,ring and complete etc
Ans:-  find it from network text book ( may be bus or ring)

4.best sorting if elements are already sorted
Ans:-  insertion sort(sure)

5.software configuration management -----
Ans:-  option a ( but check it from SE text book there are only 2 confusing answers)

6.In network the packers are flowing unnecessarly what is the way to control
it and ....
options: SNMP, and some i dont remember.

7.some octal no to decimal conversion
for given octal no the last digit was 7
Ans:-  the option a ( the decimal last digit was 1)

8.x-=y+1 is equivalant to
Ans:-  x=x-y-1 (sure) because it is interpreted as x=x-(y+1)
9. in a student form what is the relationship b/w student and course
Ans:-  actually it is many to one but they specified in a student form
so think and write.

10.which is correct to append the ouput of ls and who to some file x.
Ans:- (who;ls)>>x (check it)

11.what is trigger in DBMS (know what it will do)


12.what happens when we open a file in r+ mode like whether file will be created if it s not there can we write to file ...

 
13. what is ROM
Ans:-  it contains boot up program and it is not accesible that was one answer and anothe option was it is non volatile ( choose one among these 2)
 
14. what is int (*a)[4]
Ans:-  pointer to an array of 4 integer (check it)

15. primary key of anothe table is present and so on..........
Ans:-  foreign key

16. what is the diffirenece b/w 0123 and 123 in c?
Ans:- 40(sure)

17. which among the devices is spooled device
Ans:-  printer(correct)

18. if u get error in adapter which device will u use?
Ans:-  contact electronics student. one of the option was voltometer.

19. which is the real time application
Ans:-  robotics

Like this page? +11 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.