Placement Papers - IBM

Why IBM Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of IBM and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get IBM Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved IBM Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve IBM Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

IBM Campus Placement Paper (Technical)

Posted By : Santhiyaa Rating : +35, -8

Paper: IBM Campus Placement Paper (Technical)
 
1. An attribute in a table that is related with primary key of the another table is called...
 
Ans : Foreign key
 
2. The scope of the static variable is...
 
Ans : function
 
3. Which of the following has the function scope?
 
A. Automatic
B. Static
C. Global
D. Goto label
E. All the above
 
Ans : E.
 
4. Which one of the following is not related with files?
 
A. fopen
B. fclose
C. freopn
D. fftell
E. none
 
Ans: D
 
5. Which one of the following is not a keyword?
 
A. volatile
B. inc
C. sizeof
D. default
E. none
 
Ans : B
 
6. Rom is
 
Ans : non Volatile, cannot be changed and it contains boot up program.
 
7. How many different binary trees can be formed by 4 nodes?
 
Ans : 12 Note:(2 power n) " n
Jagan- ans: 14 (quetion 25 in 191 page)
 
For 3 nodes ans is 5.
 
8. char *p = (char *)10 means
A.It points to the value at address 10.
B.It returns the character whose ASCII value is 10.
 
Ans : A
 
9. Running time of a function f(n)=8T(n/2)+qn for n>1, where q is a constant...
 
Ans : n power 3. (Check the answer)-correct
 
10. Order of Bubble sort
 
Ans : O(n power 2)
 
11. Writing comments
 
A. Increases .exe file size.
B. Is a good programming practice.
c. Takes more compilation time.
 
Ans : B.Is a good programming practice.
 
12. Convert the following decimal number into Hex number... 10767
 
Ans : 2A0Fh
 
13. Vector processing means
 
Ans : Processing the column vector elements parallelly.
 
14. Constant member function can be loaded with
 
A. Constant member function.
B. Static member function.
C. Cannot be overloaded.
 
Ans : C. Cannot be overloaded.
 
15. By using which of the following functions, we can access the members of the two instances of a same class
 
A. Member function.
B. Friend function
C. Both A and B.
D. Neither A nor B.
E. none.
 
Ans : C.
 
16. Exception specification is in c++ to provide
A. Documentation
B. Object oriented ness
C. Error handling
 
Ans : c
 
17. Which one of the following is a parse generator?
 
A. YaCC
B. Lex
C. Vi
D. Emac
E. none
 
Ans : YaCC
 
18. In a communication model, we can communicate in both directions, but only one at a time. So the system is called
 
A. Simplex
B. Half duplex
C. Full duplex
D. none.
 
Ans : Half duplex

Like this page? +35 -8



Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.

Have a question?

Ask your question now !