Placement Papers - IBM

Why IBM Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of IBM and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get IBM Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved IBM Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve IBM Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

IBM Campus Placement Paper (Technical-C C++, DS, SQL, Aptitude)

Posted By : Bama Rating : +21, -11

Paper: IBM Campus Placement Paper (Technical-C C++, DS, SQL, Aptitude)
 
1.7^253. last digit?
ans. 7
 
2.10^10^10 how much time will it take to write this number, if it takes 1 sec to write 1 digit.
a.1000 secs.
b.10 year.
c. more than 1 million years.
d. a few days.
ans. more than 1 million years.
 
3. starting from 2 upto how many numbers we need to check whether 907 is prime or not?
 
4. a persons age is similar to the year he was born (last two digits is counted as age). ans. 80.
 
5. what is YACC? ans. yet another compiler compiler.
 
6. flop is a unit of ? ans. processing speed.
 
7.#define hello(x,y) printf(#expr"%d",expr);
main(){
float x=1,y=2;
expr=x/y;
hello(expr);
}
ans. x/y=1;
 
8.time and work and days.
 
9.A&B fill 3 litres and 5 litres of oil in the car. C pays Rs. 8/- to A7B. How much will A get?
 
10. a question on "set" theory. it was given that less than 30 persons in class. (Ans . cannot be determined.).
 
11. 4 cows are there at the four corners of a square. if the radius of the rope is 1 and lenth of one side of the square is 14, find the area along the square which the cow cannot gaze.
ans. 14*14-pi*r*r;
 
12. two glasses were filled with 1/3 and 1/4 milk. they were filled with water &then mixed in tumbler. what is the percentage of milk in the resultant.
 
13 average speed 2xy/x+y.
 
14. A belongs to the truther tribe " who says yes". B belongs to the liers tribe " who says no always".when A&B were asked to which group do they belonged to both of them replied "yes".when a third person C was asked whether A&B belong to same group,he notified groups he answered "No".to which group do A,B and C belong? ans.LLL or LTT.
 
15.There were three clocks they gave alarm after 24secs, 12secs and 36 secs.if they rang simultaneously at 8:20, then at what time they again rang simultaneously? (something like this but numbers may differ). ans. 8:27:12
 
16.a plane starts from a place A , it goes 1000 kms south then 1000km east then 1000 km north and 1000km west, what is it distance from the starting place?

ans. same starting place.
 
17.question on Bipartite graph (definition).
 
18.heap-sorting algorithm time complexity. (Ans: nlogn)
 
19.white-box testing.
 
20.postfix evaluation of: (A+B)*C(Ans: AB+C*)
 
21.question on catch-throw? c++
 
22.parity bit?(Ans: as error detection).
 
23.main(){
main();
}
ans.stack overflow.
 
24.main()
{ char a,b;
printf("%d%d%d%d",sizeof('a');
sizeof(NULL),sizeof(b),sizeof(main));
}
Ans(1,1,1,2)
 
25.five file sizes given . what should be the order of their access so that least time is taken.
ans. least size first.
 
26. SQL query does what?
 
27. 5 questions on reasoning

Like this page? +21 -11




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.