Placement Papers - Hexaware

Why Hexaware Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Hexaware and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Hexaware Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Hexaware Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Hexaware Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HEXAWARE PAPER

Posted By : P.B.Madhavi Rating : +29, -2
1. ODBC
          Ans. Open Database Connectivity.
          2. HTML
          Ans. Hyper Text Markup Language
          3. RISC
          Ans. Reduced Instruction Set Computing
          4. ASCII
          Ans. American Standard Code For Information Interchange
          5. ANSI
          Ans. American National Standard Institute.
          6. XML
          Ans. Extended Markup Language
          7. FLOPS
          Ans. Floating Point Operating Per Second
          8. SQL
          Ans. Sequential Query Language
          9. QBE
          Ans. Query By Example
          10. ALE
          Ans. Address Latch Enable
          11. What is lagging in DBMS ?
          Ans. Reduced Redundancy.
         
          Directions 12 to 20: For the following questions find the odd man out          
          12. UNIX
          OS/2
          CMOS
          MSDOS
          Ans. CMOS
          13. Oracle
          Informix
          Sybase
          LISP
          Ans. LISP
          14. Laser
Inkjet
          Dotmatirx
          Mouse
          Ans. Mouse
          15. Dir
          Cls
          Csh
          Copy
          Ans. Csh
          16. Bit
          Byte
          Nibble
          Digit
          Ans. Digit
          17. Hard Disk
          Floppy Drive
          CD ROM
          Cache
          Ans. Cache
          18. SQL
          QUEL
          QBE
          ORACLE
          Ans. Oracle
          19. C++
JAVA
          VC++
          PASCAL
          Ans. PASCAL
          20. Projection Operation
          Selection Operation
          Intersection
          Set Difference Operation
          Ans. Intersection
          21. Which of the following is a universal gate ?
          (a) OR
          (b) AND
          (c) XOR
          (d) NOR
          Ans. NOR
          22. The default back end of the VB is
          (a) Oracle
          (b) Sybase
          (c) Informics
          Ans. Sybase
          23. What is meant by Superconductivity?
          Ans. No reistance
          24. Viscosity
          Ans. Friction
          25. What is the Lock Based Protocol used for?
          Ans. Concurrency Control in DBMS
          Directions for question 25 to 32: Convert the decimal numbers on the            left to the required form
          26. 9's complement of 28
          Ans. 71
          27. Binary of 58
          Ans. 111010
          28. Octal of 359
          Ans.547
          29. Hexadecimal of 650
          Ans.28A
          30. BCD of 18
          Ans.0001 1000
          31. BCD of 34.8
          Ans.0011 0100.1000
          32. Excess-3 code of 6
          Ans.1001
          33. Excess-3 code of 9
          Ans.1100
          34. If Ax + By = 1F16; Cx + Dy = 2510 .Find the value of x and y
          35. Semaphore is used for
          (a) synchronization
          (b) dead-lock avoidence
          (c) box
          (d) none
          Ans. a
          36. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,
          (a) 11
          (b) 16
          (c) 22
          (d) 24
          Ans. b
          37. Which of the following remains in memory temporarily
          (a) Resident portion of COMMAND.COM
          (b) Transient portion of COMMAND.COM
          (c) API
          (d) Disk BIOS
          Ans. b
          38. Pick the odd man out
          (a) IO.SYS
          (b) MSDOS.SYS
          (c) ROM-BIOS
          (d) COMMAND.COM
          Ans. c
          39. OS/2 is a
          (a) Single User OS
          (b) Multi User OS
          (c) Multi Tasking OS
          (d) None of these
          Ans. c
          40. Bootstrap loader program is a program belonging to
          (a) ROM startup software
          (b) ROM extension software
          (c) ROM BIOS software
          (d) ROM Basic software
          Ans. a
          41. The entry of starting cluster of a file is present in
          (a) Boot Parameters
          (b) Directory
          (c) FAT
          (d) Partition Table and master boot program
          Ans. c

APTITUDE SECTION
          Directions for questions 1-6: Find the correct meaning of the            following phrases
          1. A man of letters
          2. A man of straw
          3. To be in the air
          4. To bite the dust
          5. Man of few words
          6. Penny wise pound foolish
          7. Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11 ?          
          8. Which is the biggest perfect square amongst the following
          15129, 12348, 23716, 20736
          9. The greatest area of the following
          (a) The radius of circle is 4
          (b) The square of diagonal is 4
          (c) The square of side is 4
          10. The area of the maximum size of the circle described from the 10            square inch square?
          11. In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?
          12. X < 0, Y <> 0 then what is the possibility that the result is            always positive?
          Ans. xy
          13. 3 red and 4 blue balls are in a basket. A member of PPTeam is            drawing balls from the basket. What is the
          probablity of getting the 3 red balls simultaneously?
          14. Let ax2 + bx + c = 0
          If the sum of the equal roots is equal to the product of the same            roots.Then which of the following hold true
          (a) a + b = 0
          (b) a = 0
          (c) c = 0
          (d) a + c = 0
          15. A fold density is 19 times greater than the water and for copper            it is 9 times.At what ratio you can mix gold and
          copper to get 15 times denser than water.
          Ans. 3 : 2
          16. Find the value of (1.99)2
          Ans. 3.9601
          17. There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls            in one row. How many 1" tiles require to
          finish the work.
          Ans. 24
          18. 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can            finish the work in 24 days. How many days
          does the second person take to finish the job?
          Ans. 12 days
          19. A 4" cube is painted in all its faces and then it is cut down into            1" blocks. How many 1" blocks are there
          even without a single face being painted?
          Ans. 8
          20. A cylinder is inserted in a sphere d/h = 2/3. Find the surface            area of the cylinder ?
          21. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire            car,how many spokes are there?
          Ans. 24.
          22. What is the angle of degree suspended when two hands of clock            showing the time 2.30.
          Ans. 105 degrees
          23. he age difference between two brothers is 3 years. After 6 years            the ratio between the age is 9:8
          What are their ages?
          Ans. 21 and 18
          24. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage            should be added to get back his
          original salary?
          Ans. 25%
          25. Two persons start at the same point, walk in opposite directions            with 5km/hr and 5.5km/hr respectively.
          What is the distance separated after 2 and half hrs?
          Ans. 26.25 (approx)
          26. A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the            distance, rest of the distance he covers with a
          speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum            distance he can cover?
          Ans. 40km.
          27. Initially two cups of same volume are present with milk filled            upto 3/5th and 4/5th of their volumes.Water is then
          filled. Then two mixtures are mixed. Find the ratio of water to milk            in the mixture.
          Ans. 3 : 7
          28. 16 grams of radioactive material decays into 8 grams in 10 years.            How long will it take to decay to 1 gram ?
          Ans. 70 yrs.
          29. In a rectangle the length is increased by of the original length .            By what proportion should the
          width be reduced so that the area will be the same?
          Ans. 33
          30. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___
          Ans. (-1)*(2n-1)
          31. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge,            what is the ratio between the area?
          Ans. 2
          32. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24            units.What is its second diagonals length?
          Ans. 10
          33. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4            : 3. Its volume is 7500. What is the
          surface area of the bar?
          Ans. 2350
          34. In a class total 34 students, 16 are have a brother, 15 are have            sisters, 9 students don't have either
          brothers or sisters.Find the number of students having both brother            and sisters.
          Ans. 6
          35. A batsman scored 18 runs in his 18th innings and that makes his            average 18. Find his average upto the
          17th innings?
          Ans. 19
          36. 6 women can do 75 units of work in 8 days by working 5hrs/day. In            how many days can 4 women do 30 units
          of work by working 8hrs/day ?
          37. A persons salary iis decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What            will be the percentage decrease, if the
          salary is decreased in a single shot?
          38. The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4:            3, and the volume is 7500. What will be its surface
          area ?
          39. If the circumference of a circle is 100 units, Then what will the            length of the arc described by an angle of 20 degree ?
          40. 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B            invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?

Directions for 41-50: Which of the following is the correct spelling            for the word
          41. supercede and supersede
          42. recommend and reccomend
          43. superitendent and superitendant
          44. separate and seperate
          45. succeed and suceed
          46. coolly and cooly
          47. despair and dispair
          48. ridiculous and rediculous
          49. indespensible and indepensable
          50. tranquility or tranquillity
         
          C TEST
          Directions: For the given sample program give the output of the            program (30 marks)
          1. main()
          {
          int a[]={ 2,4,6,8,10 };
          int i;
          change(a,5);
          for( i = 0; i <= 4; i++)
          printf("
%d",a[i]);
          }
          change( int *b, int n){
          int i;
          for( i = 0; i < n; i++)
          *(b+i) = *(b+i) + 5;
          }
          SYNONYMS,ANTONYMS & INCORRECT SPELLINGS
          some words
          1. acrimonous
          2. inconspicious
          3. bland
          4. abate
          5. cusp
          6. profligate;&nb
          7. vigour
          8. vlighten
          APTITUDE SECTION -
          odd man out-like man in
          1. A E I O ans o - (rest are made of lines now tell me are a big zero)          
          2. (fig) circle star rectangle another symbol ans star - rest are            flowchart symbols
          3. programs documents settings properties
          ans properties (others appear in START menu - he! my favourite            question)
          4. processor ,motherboard ,display card, mouse
          ans mouse - (others are inside the cabinet -- need out of the box            thinking)
         
          Computer Awareness
          5. where is SIM card found ans mobile phone (by the way can you expand            SIM)
          6. what is the lock symbol appearing in bootom of the browser mean
          ans. connection secured (confusing another choice is Verisign secured            - you will see tick mark when it is Verisign authorised)
          7. expand WAP ans Wireless Application Protocol
          8. expand CORBA ans Common Object Request Broker Architeture
          9. 92.168.100.4 - means what ans IP Address crack choice a)sums choice            b)your head
          10. Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11 ?          
          11. Which is the biggest perfect square amongst the following :
          15129, 12348, 23716, 20736
          12. In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?
          13. X < 0, Y <> 0 then what is the possibility that the result is            always positive? Ans. (xy)^2
          14. Let ax2 + bx + c = 0 If the sum of the equal roots is equal to the            product of the same roots.Then which
          of the following hold true
          (a) a + b = 0
          (b) a = 0
          (c) c = 0
          d) a + c = 0
          15. Find the value of (1.99)2 Ans. 3.9601(dont calc - should be near            to 4)
          16. There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls            in one row. How many 1" tiles
          require to finish the work.Ans.24
          17. 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can            finish the work in 24 days. How many days
          does the second person take to finish the job? Ans. 12 days
          18. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire            car,how many spokes are there?Ans. 24.
          19. What is the angle of degree suspended when two hands of clock            showing the time 2.30. Ans. 105 degrees
          20. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage            should be added to get back his original salary?
          Ans. 25%
          21. Two persons start at the same point, walk in opposite directions            with 5km/hr and 5.5km/hr respectively.
          What is the distance separated after 2 and half hrs?Ans. 26.25            (approx)
          22. A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the            distance, rest of the distance he covers with aspeed 4km/hr. Total            time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can            cover?Ans.40 km
          23. In a rectangle the length is increased by of the original length .            By what proportion should the width be reduced so that the area will            be the same?Ans. 33
          24. Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___Ans.            (-1)*(2n-1)
          25. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge,            what is the ratio between the area?Ans. 2
          26. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24            units.What is its second diagonals length?
          Ans. 10
          27. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4            : 3. Its volume is 7500. What is the surface
          area of the bar? Ans. 2350
          28. A persons salary iis decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What            will be the percentage decrease, if the
          salary is decreased in a single shot?
          29. 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B            invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less
          than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?
          30. 178^2 -22^2 (USE (A+B)(A-B))
          31. f(x) = x! g(x)=x^10 h(x)= 10^x for large values of x which is            greater?
          32. f(x) = 1/(1-x) find(f(f(f(x)))
          33. x+(1/x) = 2.5 find x^2 + (1/x^2)
          34. 2^(2^n) = 256 find 2^(2n)
          35. x=0 y=0 6x+7y=42 find position(lies inside/out/on) of (4,5) in the            triangle
          36. 22 Jun 2003 is sunday which year previously did 22 jun became            sunday
          37. A man walked 30m west 5m south 10m west 35m north to reach            tollgate find the dist from start to gate.ans. 50m (use pythogoras)          
          38. area of square = sum of areas of rect1(41*27) and rect2(41*14).            find square side.ans. 41
          39. find next in series 31,29,31,30,31,? ans. 30 he!he!he!(they rep            jan,feb,mar,.... hit your head) Walk/Swim thro Coding
          40. Input a,b
          s=0; c=a; d=b;
          while(d<>0)
          { s=s+c;
          d=d-1;
          } Print s
          for given values of a,b find the output
          5questions for different values of a,b
          41. Input a,b
          while(3a+2b<100)
          { s=s+a;
          a=a+2; b=b-1;
          }
          for given values of a,b (i remember one 29,5) find the output
          Tips1. Do the coding first and you are out - They are time consuming -            Save the worst for last 2. Be choosy -
          take the easy (questions) first - So scan scan scan 3. best path in            hexaware tree language ----> odd man out
          ----> computer awareness ----> easy sums -----> difficult sums---->            coding do this or find the path
          to your home.
          Group Discussion
          1. No GD only shout!!! - Our LOk Sabha Style
          2. Shout at top of your voice and shout some meaningful points
          3. Please train ur vocal chords! Drink our good pure(pun intended)            water before GD
          4. IF u cant then carry a loudspeaker
          5. 10 per group max 3 groups
          6. final interview they select 3 from each group
          7. Dont think 1-proposer 1-opposer 1-moderator it could 3-proposer or            3 opposer too.
          8. If your group is silent Please follow GD rules.
          9. 30 minutes of shouting(3min-choose the topic,            2min-prepare,20min-shout)
          10. They might also give you a topic.
          11. Please dont wait for your chance - Grab
          12. Be ready to summarise. Try to say all the points told and say            conclusion is yet to be reached.
          13. Dont ever make unruly gestures. You are out immediately.
          14. Be ready for any topic .Only general topic - no subject, economics            style Inside Out Questions you want to ask but dont know to whom
          Sample test paper
          1. 1,!,2,@,3,#,4,$,5, what is next in the series Ans : %.
          2. Which is the oldest computing device still in use Ans : Abacus
          3. Wat is WAP? Ans : Wireless Application Protocol
          4. Nibble is equal to Ans:4 bits
          5. Solving Algos : A simple program was given and the output was asked            for different values of inputs.
          6. I dont remember the exact ques. I am just giving a sample, which is            similar to the one given there.
          7. S= 0; C = 0
          Read A,B
          While ((2A+3B) < 100)
          { S = 3A - 2B
          c = c + 1
          }
          print a,s,c
          8. In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?Ans : 24
          9. X < 0, Y <> 0 then which of the following is always positive? Ans.            (x + y)^2
          10. Let ax2 + bx + c = 0If the sum of the equal roots is equal to the            product of the same roots. Then which of the following hold true Ans.            b+c = 0
          11. Find the value of (1.99)2 Ans.3.9601
          12. There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls            in one row. How many 1" tiles require to finish the work.Ans. 24
          13. 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can            finish the work in 24 days. How many days does the second person take            to finish the job? Ans. 12 days
          14. In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire            car, how many spokes are there? Ans. 48.
          15. What is the angle of degree suspended when two hands of clock            showing the time 2.30.
          Ans. 105 degrees
          16. A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage            should be added to get back hisoriginal salary? Ans. 25%
          17. Two persons start at the same point, walk in opposite directions            with 5km/hr and 5.5km/hr respectively.
          18. What is the distance separated after 2 and half hrs? Ans. 26.25          
          19. A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the            distance, rest of the distance he covers with a
          20. speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum            distance he can cover?
          Ans. 40km.
          21. In a rectangle the length is increased by of the original length .            By what proportion should the width be reduced so that the area will            be the same? Ans33
          22. If a square is formed by the diagonal of the square as an edge,            what is the ratio between the area ?
          Ans. 2
          23. The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24            units.What is its second diagonals length?Ans. 10
          24. A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4            : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar?Ans. 2350          
          25. 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B            invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is            the share amount of B in a profit of Rs.886 ? Ans: Rs. 265.8
          26. Wat I felt with this test was it was better to go thro all the 100            ques, cos some easy ones were there at the last. If U think U can            certainly solve a problem but its time consuming just leave it and            proceed to the next one. Some of the ques were very easy, even U no            need to use pen and paper.

(Paper Contributed By : Vishnu Kumar)

Like this page? +29 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.