Placement Papers - Globaledge

Why Globaledge Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Globaledge and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Globaledge Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Globaledge Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Globaledge Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Global Edge India

Posted By : Harsha Rating : +180, -17

Global Edge



1)what is big-endian.
a) MSB at lower address LSB at higher address
b) LSB at lower address MSB at higher address
c) memory mgmt technique
d) none of the above
ans:a


2)what is Little-endian.
a) MSB at lower address LSB at higher address
b) LSB at lower address MSB at higher address
c) memory mgmt technique
d) none of the above
ans:b


3)8086 has
a)16 bit data bus ,16 bit address bus
b)16 bit data bus,32 bit address bus
c)8 bit data bus,16 bit address bus
d)8 bit data bus,8 bit address bus
ans:a


4) what is the scheduling algorithm used in general operating systems.
a) FCFS algorithm
b) Highest Priority First algorithm
c) Round-Robin algorithm
d) None of the above
ans:c


5)Router is present at
a)Physical layer
b)Data Link Layer
c)Network Layer
d)None of above
ans:c


6)Condition for deadlock occurance
a) Mutual Exclusion
b) no premption
c) hold and wait
d) circular wait
e) all of the above
ans:d


7)PCI stands for
a)Programmable computer Interface
b)Peripheral Computer Interface
c)programmable Control Interface
d)Peripheral Component Interface
ans:d


8)Toggle state in J-K flip-flop is
a)0 1
b)1 0
c)1 1
d)0 0
ans :c


9)Interrupt is serviced
a)Immediatly when it occurs
b)After the completion of current instruction.
c)Ignored
d)None of the above.
ans:b

Like this page? +180 -17




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.