Placement Papers - Globaledge

Why Globaledge Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Globaledge and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Globaledge Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Globaledge Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Globaledge Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Global Edge - Placement Paper Pattern (C Language)

Posted By : Shaik Rating : +490, -51

Global Edge Paper Pattern
 
1. main()
{ int arr[]={ 1,2,3,4 };
int *ptr ;;;;
ptr++ = arr;
printf("%d,%d",ptr[2],arr[2]);
return 0;
}
 what is the output :
 
a. compile time error :multiple termination statements for pointer
b. lvalue required for ptr
c. prints 3 3
d. printd 4 3

ans b: lvalue required for ptr;
 
2. main()
{
char s[10];
scanf ("%s",s);
printf(s);
}
 what is the output if input is abcd :

a. prints abcd
b. compiler error
c. prints abcd and 6 junk characters
d. printd s

 ans a: prints abcd.
 
3. main()
{
char c = 255;
printf ("%d",c);
return 0;
}
 what is the output

a. illegal character assignment
b. prints -1
c. prints 2
d. prints 255

 ans b: prints -1.
 
4.
main()
{
int i;
for (i=7;i<=0;i--)
printf ("hello
");
}

what is the output
 
a. prints hello 7 times
b. prints hello 8 times
c. prints hello once
d. prints nothing

 ans b: prints nothing.
 
5. main()
{
printf( printf ("world") );
}

a. prints world
b. prints printf ("world")
c. prints nothing
d. compiler error

 ans d: compiler error.
 
Computer Concepts
 
1. A c source code file can be
 
a. compiled only
b. interpreted only
c. both compiled and interpreted
d. nothing

 ans c : both compiled and interpreted
 
2. c programming approach is
 
a. Top down
b. bottom up
c. both topdown and bottom up
d. none of the above

 ans a:top down approach
 

3. The access time is less for
 
a. hard disk
b. cache
c. registers
d. main memory

 ans c:registers
 
4.resolving of external variables in a program is done at
 
a.complie time
b.run time
c.link time
4.load time

 ans c: link time.
 
5. interrupts inform process about

a. events external to process asynchronously
b. events external to process synchronously
c. both a and b
d. events internal to a process

 ans a: events external to process asynchronously
 
 /* C question and answers
 
 All questions are tested in Turbo C compiler and have not been tested in gcc or (linux platform) */

 1)
#include
main()
{
scanf("%d");
printf();
}
which of the following is correct?
a)compilation error
b)Run time error
c)No output
d)depends on the compiler

 ans : a

 2)
#include
#define islower(c) ( a <=(c) && (c)<= z )
#define toupper(c) (islower(c)?(c)-( a - A ):(c))

main()
{
char *p="i am fine";
while(*p)
printf("%c",toupper(*p++));
}
a)bcd
b)AFE
c)aFe
d)BCd

 ans : b ( macro substitution 3 times)

 3)
#include
main()
{
200;
printf("tricky problem");
}
a)warning message
b)compilation error
c)run time error
d)none of these

 ans : a

 4)which is the null statement?
 a) ;
b) {}
c)  ;
d)all of these
 
ans : a

 5)what is the correct prototype of printf function ?
 a)printf(char *p,...);
b)printf(const *char *p,...);
c)printf(const char *p,...);
d)printf(const *char p,...);

 ans : c


 /* questions on computer concepts */
 
 1)which of the following is not a system file?
 a).sys
b).com
c).ini
d)none

 ans : d

 2)A magnetic tape is equivalent to which of the following structure?
 a)Graphs
b)trees
c)Lists
d)Dictionaries

 ans : c

 3)For a linked list implementation which searching technique is not applicable?
 a)linear search
b)none
c)quick sort
d)binary search

 ans : d

 4)Encryption and decryption is done in which layer?
 a)DLL
b)Network layer
c)transport layer
d)presentation layer

 ans : d

 5)which of the following is not performed by the OS?
 a)cpu shceduling
b)memory management
c)Transaction
d)none

 ans : c

Like this page? +490 -51




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.