Placement Papers - Globaledge

Why Globaledge Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Globaledge and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Globaledge Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Globaledge Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Globaledge Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Global Edge - Sample Paper Pattern

Posted By : Raviteja Rating : +403, -40

Global Edge Sample Paper


1. What is the output of the following code ?
int main( )
{
for( ; ;);
printf("Hello
");
return 0;
}

a. give compilation error
b. prints Hello infinite times
c. Runs in an infinite loop without printing anything.
d. prints Hello once.

Ans: c


2. Output of the code?
FUNC (int *p)
{
p = (int *)malloc(100);
printf("p:%x",p);
}

int main( )
{
int *ptr;
FUNC(ptr);
printf("Ptr:%x",ptr);
return 0;
}

a. Both printf statements prints same values.
b. Both print different values.
c. Gives compile time error.
d. Gives run time error.

Ans: b

3. Output of the code?
int main()
{
char a[] = "world";
printf("%d %d
",strlen(a),sizeof(a));
return 0;
}

a. 5,5
b. 6,5
c. 5,6
d. 6,6

Ans: c

4. What is the output generated?

main()
{
char *s = "Hello";
printf("%s",1(s));
}

a. Hello
b. ello
c. e
d. none of these.

Ans: b

5. Interpret the given declaration

char ( * ( f ( ) ) [ ] )( )

a. f is a pointer to function returning char
b. f is a pointer to an array of function returning a char
c. Invalid declaration
d. f is a function returning pointer to array[] of pointer to function returning char.

Ans : d

1. A binary tree of height h, h > 0 has

a. at least h and atmost 2*h-1 elements in it.
b. at least 2^h and atmost (2^h)+1 elementz in it.
c. at least 2^h -1 and atmost h^2 elements in it.
d. at least h and atmost (2^h) - 1 elements in it.

Ans: d

2. Thrashing is

a. flooding of pages in the memory.
b. increase in removal of pages from memory.
c. increase in page faults leading to decrease in CPU utilization.
d. removal of unused pages from memory making space for new ones.

Ans: c

3. Recursive Descent parser is a type of

a. Bottom up parser.
b. Top Down parser.
c. None of these.
d. Bottom down parser.

Ans: b

4. alloca() allocates memory from

a. Heap.
b. Reserved memory.
c. Data segment.
d. Stack.

Ans: d

5. What is the octal equivalent of decimal (5468).

a. 12360.
b. 12560.
c. None of these.
d. 12650.

Ans : c

Global Edge Sample Paper

1. main()
{ int i;
i=(2,3);
printf("%d",i);
}

a)2 b)3 c)Compiler error d)Syntax error.

ans : 3

2. main(){
char str[]="GESL";
printf("%d %d",sizeof(str),strlen(str));
}

a)5,5 b)4,4 c)5,4 d)4,5
ans: 5, 4

3. main(){ for(i=0;i++;i<100) printf("hello world
"); }

a)100 times
b)0 times
c)Infinite loop
d)None of the above.

ans: 0 times.

4. main(){ for(i=1;i++;i<100) printf("hello world
"); }


a)100 times b)0 times c)Infinite loop d)None of the above.

ans: infinite loop

5. main(){ char c; scanf("%s",c); }


a) Compiler dependent
b) unpredictable
c) Compiler error
d) scans the i/p.

ans: Compiler dependent.


6. main(){
int k=5;
for(++k<5 && k++/5 || ++k<8);
printf("%d
",k);
}
a)5
b)6
c)7
d)8

ans: 7

7. main(){
int *ptr1,*ptr2;
ptr1=(int *)malloc(sizeof(int));
ptr2=func(20,10,ptr1);
printf("%d %d
",*ptr1,*ptr2);
}

int *func(int a, int b, int *c)
{
int x=a+b;
*c=a-b;
return(&x);
}

a) Bug in the code.
b) No Bugs prints correctly
c) Error
d)  None of the above.

Ans: Bug in the code.

8). int main() {
int i = 10, j ;
if ( ( j = ~i ) < i )
printf ( "True" ) ;
else
printf ( "False" ) ;
}

a) True
b) False
c) Compiler Dependent
d) None of the above.

ans : True


9. How many bytes are required to create a 3*3 matrix using double pointer
ans: 12

10. take int=4,float=8,char=1
main() {
FILE *fp;
printf("%d
",sizeof(fp) );
}


a)2
b)4
c)Compiler dependent
d)Error

Ans:4

11. main()
{
int a=10,20;
a^=b^=a^=b;
printf("%d
%d
",a,b);

a) a=20,b=10
b) a=10,b=20
c) Syntax error
d) Unpredictable

Ans : a=20 b=10

12. main() {

int i=10;

switch(i) {
case 10: printf("Hello "); {
case 1 : printf("World ");
}
case 5: printf("Hello World ");
}
}

a) Hello
b) Hello
c) Hello World Hello World
d) Syntax Error.

Ans : Hello World Hello World

13. main() {
char str1[]="Hello";
char str2[]="Hello";
if ( str1==str2 )
printf("True
");
else
printf("False
");
}
Ans: False.

a)True
b)False
c)Error
d) Unpredictable.

15. main()
{
# include
int i = 10 ;
printf("%d
", i/2 );

}
a)10
b)5
c)error
d) warning.

ans : 5

16. #include
# pragma pack(2)

struct SIZE {
int i;
char ch ;
double db ;
} ;
main () {
printf ( "%d
",sizeof(struct SIZE) );
}
a)12
b)14
c)16
d)8

Like this page? +403 -40



Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.

Have a question?

Ask your question now !