IndiaBIX.com
Search

Companies

Placement Papers - DeShaw

@ : Home > Placement Papers > DeShaw > View Paper
Deshaw - Question Paper IIT (Kharagpur)
Rated : +6 , -1

DESHAW PAPER IN IIT KHARAGPUR  
 

 PART 1 TIME:20 MIN
* 20 QUESTIONS , EACH QUESTION CARRIES 2 MARKS
 
 1. A SOLID ICE OF 11 X 8 X2 INCHES IS MADE INTO ROD OF DIA 4 INCH. WHAT IS THE LENGE OF ROD?
 
ANS: 3.5 INCH

 2. THERE WERE 750 PEOPLE WHEN THE FIRST SONG WAS SUNG. AFTER EACH SONG 50 PEOPLE ARE LEAVING THE HALL. HOWMANY SONGS ARE SUNG TO MAKE THEM ZERO?
 
ANS:16

 3. A PERSON IS CLIMBING OF 60 MTS . FOR EVERY MINUTE HE IS CLIMBING 6 MTS AND SLIPPING 4 MTS . AFTER HOWMANY MINUTES HE MAY REACH THE TOP?
 
ANS: (60-6)/2 +1 :28

 4. HOWMANY ZEROS ARE THERE IN THE PRODUCT OF THE INTEGER FROM 1TO 100?
 
ANS: 24( NOT GIVEN)

1 TO 10 -2 ZEROS
21 TO 30 -3 ZEROS : BECAUSE 25 = 5*5
22 *5
24 *5

 5. A CAN DO WORK IN 2 HOURS B CAN DO A WORK IN 3 HOURS WHAT IS THE SHORTEST TIME TYEY CAN FINISH THE WORK?
 
ANS: 1HOUR 12 MIN.

 6..SALARY IS INCREASED BY 1200 ,TAX IS DECREASED FROM 12% TO 10% BUT PAYING SAME AMOUNT AS TAX . WHAT IS THE PREVISIOUS SALARY?
 
ANS:6000

 7. THE LEAST NO. WHICH IS WHEN DEVIDED BY 4,6,7 LEAVES A REMAINDER OF 2 ?
 
ANS: 86

 8. A MAN DRIVING THE CAR AT TWICE THE SPEED OF AUTO ONEDAY HE WAS DRIVEN CAR FOR 10 MIN. AND CAR IS FAILED. HE LEFT THE CAR AND TOOK AUTO TO GOTO THE OFFICE . HE SPENT 30 MIN. IN THE AUTO. WHAT WILL BE THE TIME TAKE BY  CAR TO GO OFFICE?
 
ANS:25 MIN

 9. A REPORT HS 20 WHEETS, EACH OF 55 LINES AND EACH SU;CH A LINE CONSISTS OF 65 CHARACTERS. IF THE REPORT HAS TO BE RETYPED WITH EACH SHEET HAVING 65 LINES AND EACH LINE HAVE 75 CHARACTERS, THE PERCENTAGE OF REDUCTION OF  NO OF SHEETS IS CLOSEST IS TO?  
 
ANS: 25%


 10. OUT OF 100 FAMILIES IN NEIGHBOUR HOOD , 55 OWN RADIO, 75 OWN T.V AND 25 OWN VCR. ONLY 10 FAMILIES HAVE ALLOF THESE, AND EACH VCR OWNER AS TV . IF 25 FAMILIES HAVE THE RADIO ONLY, THE NO. OF FAMILIES HAVE ONLY TV ARE?
 
ANS: 30



 APTITUDE: ( QUESTIONS 16 T019)
 
 KYA KYA IS AN ISLAND IN THE SOUTH PACIFI . THE INHABITANTS OF KYA KYA ALWAYS ANSWER ANY QUESTION WITH TWO SENTENCES, ONE OR WHICH IS ALWAYS TRUE AND OTHER IS ALWAYS FALSE.
 
 1. YOU ARE WALKING ON THE ROAD AND COME TO A FORK. YOU ASK ,THE INHABITANTS RAM.LAXMAN, AND LILA AS" WHICH ROAD WILL TAKE ME TO THE VILAGE?
 
RAM SAYS: I NEVER SPEAK TO STRANGERS. IAM NEW TO THIS PLACE

LAXMAN SAYS: IAM MARRIED TO.LILA. TAKE THE LEFT ROAD

LILA SAYS: IAM MARRIED TO RAM. HE IS NOT NEW TO THIS PLACE

ANS: LEFT ROAD TAKE YU TO THE VILLAGE

 2. YOU FIND THAT YOUR BOAT IS STOLLEN. U QUESTIONED THREE INHABITANTS OT ISLANDS AND THEIR REPLIES ARE
 
JOHN : I DIDNOT DO IT. MATHEW DIDNOT DO IT

MATHEW : I DIDNOT DO IT. KRISHNA DIDNOT DO IT

KRISHNA: I DID NOT DO IT; I DONOT KNOW WHO DID IT

ANS: MATHEW STOLEN THE BOAT

 3. YOU WANT TO SPEAK TO THE CHIEF OF VILLAGE , U ASK THREE FELLOWS AMAR BOBBY, CHARLES AND BOBBY IS WEARING RED SHIRT
 
AMAR : IAM NOT BOBBY`S SON ; THE CHIEF WEARS RED SHIRT

BOBBY : IAM AMARS FATHER ; CHARLES IS THE CHIEF

CHARLES : THE CHIEF IS ONE AMONG US; IAM THE CHIEF

ANS: BOBBY IS THE CHIEF

 4. THERE IS ONLY OPNE POLOT IN THE VILLAGE(ISLAND). YOU INTERVIEWED THREEM MAN KOISK ,LORRY AND MISHRA  U ALSO NOTICE THAT KOISK IS WEARING CAP.
 
M SAYS : LARRY IS FATHER IN THE PILOT .LARRY IS NOT THE PRIESTS SON

KOISK : IAM THE PRIEST ON THEIS ISLAND ONLY PRISTS CAN WEAR THE CAPS

LARRY : IAM THE PRIEST SON . KOISK IS NOT THE PREST

ANS : KOISK IS THE PILOT


 THIS PAPER HAS GIVEN IN IIT DELHI , SO GO THROUGH THIS IT WILL GIVE ROUGH IDEA;
 

 1.  typedef struct{
char *;
nodeptr next;
} * nodeptr;
what does nodeptr stand for?

 2. supposing thaty each integer occupies 4 bytes and each charactrer
1 byte , what is the output of the following programme?

#include
main()
{
int a[] ={ 1,2,3,4,5,6,7};
char c[] = { a , x , h , o , k };
printf("%d %d ", (&a[3]-&a[0]),(&c[3]-&c[0]));
}
ans : 3 3


  3. what is the output of the program?

#include
main()
{
struct s1 {int i; };
struct s2 {int i; };
struct s1 st1;
struct s2 st2;
st1.i =5;
st2 = st1;
printf(" %d " , st2.i);
}

ans: nothing (error)
expl: diff struct variables should not assigned using "=" operator.



4.what is the output of the program?

#include
main()
{
int i,j;
int mat[3][3] ={1,2,3,4,5,6,7,8,9};
for (i=2;i>=0;i--)
for ( j=2;j>=0;j--)
printf("%d" , *(*(mat+j)+i));
}

ans : 9 6 3 8 5 2 7 4 1

 5.

fun(n);
}
int fun( int n)
{
int i;
for(i=0;i<=n;i++)
fun(n-i);
printf(" well done");

}
howmany times is the printf statement executed for n=10?


ans: zero
expl: Befire reaching to printf statement it will goes to infinite loop.


6.what is the output of the program?

main()
{
struct emp{
char emp[];
int empno;
float sal;
};
struct emp member = { "TIGER"};
printf(" %d %f", member.empno,member.sal);


ans: error. In struct variable emp[], we have to give array size.
If array size given
ans is 0, 0.00



 7.  output of the program?

# define infiniteloop while(1)
main()
{
infiniteloop;
printf("DONE");
}

ans: none
expl: infiniteloop in main ends with ";" . so loop will not reach end;
and the DONE also will not print.

 8.  output of the program?

main()
{
int a=2, b=3;
printf(" %d ", a+++b);
}

ans:5
expl: here it evaluates as a++ + b.

 9.  output of the program?

#define prn(a) printf("%d",a)
#define print(a,b,c) prn(a), prn(b), prn(c)
#define max(a,b) (a
main()
{
int x=1, y=2;
print(max(x++,y),x,y);
print(max(x++,y),x,y);
}


ans: 3 4 2

 10.  which of the following is the correct declaration for the function main() ?

ans: main( int , char *[])

 11.  if ptr is defined as

int *ptr[][100];
which of the following correctly allocates memory for ptr?

ans: ptr = (int *)(malloc(100* sizeof(int));

Like this?   +6   -1



© 2008-2014 by IndiaBIX™ Technologies. All Rights Reserved | Copyright | Terms of Use & Privacy Policy

Contact us: info@indiabix.com     Follow us on twitter!