IndiaBIX.com
Search

Companies

Placement Papers - CSC

@ : Home > Placement Papers > CSC > View Paper
CSC - 29-JAN-2011 Placement Paper with Answer
Rated : +571 , -30
Company Name : CSC (Computer Science Corporation)
Type : Fresher, Job Interview
Exam/Interview Date :29.01.2011
No of Rounds : Aptitude Test, Technical Round-1, Group  Discussion - GD,Technical HR, Client/Manager Interview
Location : Villpuram
----------------------------------------------------------

Hi friends, I am Anandhan. K from I.F.E.T COLLEGE OF Engineering,VILLPURAM. Recently I had appeared for off-campus interview conducted by VIT PLACEMENT PROGRAMME on 28 & 29th JAN2011 at VIT, VELLORE .
 Aptitude Technical Group Discussion Technical HR Personal Interview  
WRITTEN TEST (MAJOR ELIMINATION TAKES PLACE, SO, CONCENTRATE MUCH ON THIS)

I. APTITUDE
In this round, they asked 40 questions in 40 minutes which includes

Two from Venn diagram, (easy)
One from probability,
3*3 Sudoku like below, (very easy)
8 2
9

You have to fill the numbers from 1-9 in the boxes, such that it should  have 15 from top to bottom and across the diagonal, then you would have the box  as like the one below:
8 2 5
1 4 7
6 9 3

From this you might have questions like, summing up the numbers which are  right and left to the number 2. For us, three questions were asked from this:
 Some four questions were asked from the four different passages. One problem based on age. (easy) Three questions based on Speed and Distance.   One from permutation Percentage ( easy ) Few questions based on functions. (very easy one)  
II. TECHNICAL
It consists of 75 questions and duration is 40 minutes. We had the  questions from previous year papers.

1. ------- is associated with web services.
a) WSDL     b) WML     c) web sphere      d) web logic
Ans: a

2.any large single block of data stored in a database, such as a picture or  sound file, which does not include record fields, and cannot be directly  searched by the database's search engine.
a) TABLE    
b) BLOB    
c) VIEW    
d) SCHEME
Ans: b

3.A reserved area of the immediate access memory used to increase the running  speed of the computer program.
a) session memory
b) bubble memory
c) cache memory
d) shared memory
Ans: c

4.a small subnet that sit between a trusted internal network and an untruster  external network, such as the public internet.
a) LAN
b) MAN
c) WAN
d) DMZ
Ans: d

5.technologies that use radio waves to automatically identify people or  objects,which is very similar to the barcode identification systems,seen in  retail stores everyday.
a) BLUETOOTH
b) RADAR
c) RSA SECURE ID
d) RFID
Ans: d

6.main(){
float fl = 10.5;
double dbl = 10.5
if(fl ==dbl)
printf("UNITED WE STAND");
else
printf("DIVIDE AND RULE")
}

What is the output?
a) compilation error
b) UNITED WE STAND
c) DIVIDE AND RULE
d) Linkage error.
Ans: c

7.main(){
static int ivar = 5;
printf("%d",ivar--);
if(ivar)
main();
}

What is the output?
a)1 2 3 4 5
b) 5 4 3 2 1
c)5
d) Compiler error:main cannot be recursive function.
Ans: b

8.main()
{
extern int iExtern;
iExtern = 20;
printf("%d",iExtern);
}

What is the output?
a)2
b) 20
c) compile error
d) linker error
Ans: d

9..#define clrscr() 100
main(){
clrscr();
printf("%d
", clrscr());
}

What is the output?
a)100 b)10 c)compiler errord)linkage error
Ans: a

10.main()
{
void vpointer;
char cHar = 'g', *cHarpointer = "GOOGLE";
int j = 40;
vpointer = &cHar;
printf("%c",*(char*)vpointer);
vpointer = &j;
printf("%d",*(int *)vpointer);
vpointer = cHarpointer;
printf("%s",(char*)vpointer +3);
}

What is the output?
a) g40GLE
b) g40GOOGLE
c) g0GLE
d) g4GOO
Ans: a

11.#define FALSE -1
#define TRUE 1
#define NULL 0
main() {
if(NULL)
puts("NULL");
else if(FALSE)
puts("TRUE");
else
puts("FALSE");
}

What is the output?
a) NULL
b) TRUE
c) FALSE
d)0
Ans: b

12.main() {
int i =5,j= 6, z;
printf("%d",i+++j);
}

What is the output?
a)13
b)12
c)11
d) Compiler error
Ans: c

13.main() {
int i ;
i = accumulator();
printf("%d",i);
}
accumulator(){
_AX =1000
}

What is output?
a)1
b)10
c)100
d)1000
Ans: d

14.main() {
int i =0;
while(+(+i--)!= 0)
i- = i++;
printf("%d",i);
}

What is the output?
a) -1
b) 0
c) 1
d) Will go in an infinite loop
Ans: a

15.main(){
int i =3;
for(; i++=0;)
printf(("%d",i);
}

What is the output?
a) 1
b) 2
c) 1 2 3
d) Compiler error : L value required.
Ans: d

16. main(){
int i = 10, j =20;
j = i ,j?(i,j)?i :j:j;
printf("%d%d",i,j);
}

What is the output?
a) 20 20
b) 20 10
c) 10 20
d) 10 10
Ans: d

17.main(){
extern i;
printf("%d ",i);{
int i =20;
printf("%d ",i);
}
}

What is the output?
a) "Extern valueof i " 20
b) Externvalue of i"
c) 20
d) linker Error: unresolved external symbol i
Ans: d

18.int DIMension(int array[]){
return sizeof(array/sizeof(int);}
main(){
int arr[10];
printf("Array dimension is %d",DIMension(arr));
}

What is output?
a) array dimension is 10
b) array dimension is 1
c) array dimension is 2
d) array dimension is 5
Ans: b

19. main(){
void swap();
int x = 45, y = 15;
swap(&x,&y);
printf("x = %d y=%d"x,y);
}
void swap(int *a, int *b){
*a^=*b, *b^=*a, *a^ = *b;

What is the output?
a) x = 15, y =45
b) x =15, y =15
c) x =45 ,y =15
d) x =45 y = 45
Ans: a

20.main(){
int i =257;
int *iptr =&i;
printf("%d%d",*((char*)iptr),*((char *)iptr+1));
}

What is output?
a)1, 257
b)257 1c)0 0d)1 1
Ans: d

21.main(){
int i =300;
char *ptr = &i;
*++ptr=2;
printf("%d",i);
}

What is output?
a) 556
b) 300
c) 2
d) 302
Ans: a

22.#include
main(){
char *str ="yahoo";
char *ptr =str;
char least =127;
while(*ptr++)
least = (*ptr
printf("%d",least);
}

What is the output?
a) 0
b)127
c) yahoo
d) y
Ans: a

23.Declare an array of M pointers to functions returing pointers to functions  returing pointers to characters.
a) (*ptr[M]()(char*(*)());
b) (char*(*)())(*ptr[M])()
c) (char*(*)(*ptr[M]())(*ptr[M]()
d) (char*(*)(char*()))(*ptr[M])();

24.void main(){
int I =10, j=2;
int *ip = &I ,*jp =&j;
int k = *ip/*jp;
printf("%d",k);
}

What is the output?
a) 2
b) 5
c) 10
d) compile error:unexpected end of file in comment started in line 4
Ans: d

25.main(){
char a[4] ="GOOGLE";
printf("%s",a);
}

What is the output?
a) 2
b) GOOGLE
c) compile error: yoo mant initializers
d) linkage error.
Ans: c

26.For 1MB memory, the number of address lines required
a) 12
b) 16
c) 20
d) 32
Ans: 16

27.There is a circuit using 3 nand gates with 2 inputes and 1 output,f ind  the output.
a) AND
b) OR
c) XOR
d) NAND
Ans: b (not sure)

28. What is done for push operation
a) SP is incremented and then the value is stored.
b) PC is incremented and then the value is stored.
c) PC is decremented and then the value is stored.
d) SP is decremented and then the value is stored.
Ans: d

29.Memory allocation of variables declared in a program is:
a) Allocated in RAM
b) Allocated in ROM
c) Allocated in stack
d) Assigned in registers.
Ans: c

30.What action is taken when the processer under execution is interrupted by  TRAP in 8085MPU?
a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the  current instruction.
b) processer serves the interrupt request after completing the current task.
c) processor serves the interrupt immediately.
d) processor serving the interrupt request depent deprnds upon the priority of  the current task under execution.
Ans: a

31.purpose of PC (program counter)in a microprocessor is:
a) To store address of TOS(top of stack)
b) To store address of next instructions to be executed
c) count the number of instructions
d) to store the base address of the stack.
Ans: b

32.conditional results after execution of an instruction in a microprocess is  stored in
a) register
b) accumulator
c) flag register
d) flag register part of PSW (program status word)
Ans: c

33.The OR gate can be converted to the NAND function by adding----gate(s)to the  input of the OR gate.
a) NOT
b) AND
c) NOR
d) XOR
Ans: a

34. In 8051 microcontroller , has a dual function.
a) port 3
b) port 2
c) port 1
d) port 0
Ans: b

35.An 8085 based microprocessor with 2MHz clock frequency,will execute the  following chunk of code with how much delay?
MVI B,38H
HAPPY: MVI C, FFH
SADDY: DCR C
JNZ SADDY
DCR B
JNC HAPPY

a) 102.3
b)114.5
c)100.5
d)120

36.In 8085 MPU what will be the status of the flag after the execution of the  following chunk of code.
MVI B,FFH
MOV A,B
CMA
HLT
a) S = 1, Z = 0, CY = 1
b) S = 0, Z = 1, CY = 0
c) S = 1, Z = 0, CY = 0
d) S = 1, Z = 1 ,CY = 1

37.A positive going pulse which is always generated when 8085 MPU begins the  machine cycle.
a) RD
b) ALE address latch enable
c) WR
d) HOLD
Ans: b

38.when a ----- instruction of 8085 MPU is fetched , its second and third  bytes are placed in the W and Z registers.
a) JMP
b) STA
c) CALL
d) XCHG
Ans: c

39.what is defined as one subdivision of the operation performed in one clock  period.
a) T- State
b) Instruction Cycle
c) Machine Cycle
d) All of the above
Ans: a

40.At the end of the following code, what is the status of the flags.
LXI B, AEC4H
MOV A,C
ADD HLT
a) S = 1, CY = 0, P = 0 , AC = 1
b) S =0 , CY = 1, P = 0,AC = 1
c) S = 0, CY = 1, P = 0 , AC = 1
d) S = 0, CY = 1, P = 1 , AC = 1

41.In 8051 micro controller what is the HEX number in the accumulator after  the execution of the following code.
MOV A,#0A5H
CLR C
RRC A
RRC A
RL A
RL A
SWAP A
a)A6
b)6A
c)95
d)A5.
Ans: a


42.The Pentium processor requires ------------ volts.
a)9 b)12 c)5 d)24
ans; c

43. The data bus on the Celeron processor is-------bits wide.
a)64 b)32 c)16 d)128. Ans: a

44.K6 processor
a) Hitachi b) toshiba c) zilog d) AMD. Ans: d

45. What is the control word for 8255 PPI,in BSR mode to set bit PC3.
a)0EH b)0FH c)07H d)06H. ans:c

46.The repeated execution of a loop of code while waiting for an event to occur  is called ---------.The cpu is not engaged in any real productive activity  during this period,and the process doesn't progress towards completion.
a) dead lock b) busy waiting c) trap door d) none.
Ans: b

47. Transparent DBMS is defined as
a) A DBMS in which there are no program or user access languages. b) A DBMS  which has no cross file capabilities but is user friendly and provides user  interface management. c) A DBMS which keeps its physical structure hidden from  user d) none.
Ans: c

48.Either all actions are carried out or none are. users should not have to  worry about the effect of incomplete transctions.DBMS ensures this by undoing  the actions of incomplete transctions.this property is known as
a) Aggregation b) atomicity c) association d) data integrity.
ans : B

49.------ algorithms determines where in available to load a program. common  methods are first fit,next fit,best fit.--------- algorithm are used when memory  is full , and one process (or part of a process) needs to be swaped out to  accommodate a new program.The ------------- algorithm determines which are the  partions to be swaped out.
a) placement, placement, replacement
b) replacement, placement, placement
c) replacement, placement, replacement
d) placement, replacement, replacement Ans: D

50.Trap door is a secret undocumented entry point into a program used to grant  access without normal methods of access authentication. A trap is a software  interrupt,usually the result of an error condition.
a)true b)false.
Ans: A

51. Given a binary search tree,print out the nodes of the tree according t5o  post order traversal.
4
/
2 5
/
1 3
a)3,2,1,5,4. b)1,2,3,4,5. c)1,3,2,5,4. d)5,3,1,2,4. Ans: C

52.which one of the following is the recursive travel technique.
a)depth first search b)preorder c)breadth first search d)none.

53.which of the following needs the requirement to be a binary search tree.
a) 5
/
2 7
/
1

b) 5
/
6 7

c) 5
/
2 7
/
1 6

d) none.

54.in recursive implementations which of the following is true for saving the  state of the steps
a) as full state on the stack
b) as reversible action on the stack
c) both a and b
d) none

55.which of the following involves context switch
a)previliged instruction
b)floating point exception
c)system calls
d)all
e)none
ans : c


56.piggy backing is a technique for
a)acknowledge
b)sequence
c)flow control
d)retransmission
ans:A

57. a functional dependency XY is ___________dependency if removal of any  attribute A from X means that the dependency does not hold any more
a)full functional
b) multi valued
c)single valued
d)none
ans : a

58)a relation schema R is in BCNF if it is in ___________and satisfies an  additional constraints that for every functional dependency XY,X must be a  candidate key
a)1 NF
b)2 NF
c)3 NF
d)5 NF

59) a _________sub query can be easily identified if it contains any references  to the parent sub query columns in the _________ clause
A) correlated ,WHERE
b) nested ,SELECT
c) correlated,SELECT
d) none

60) hybrid devise that combines the features of both bridge and router is known  as
a)router b)bridge c)hub d)brouter

61) which of the following is the most crucial phase of SDLC
a)testing b)code generation c) analysys and design d)implementation
Ans: c

62)to send a data packet using datagram ,connection will be established
a)no connection is required
b) connection is not established before data transmission
c)before data transmission
d)none
Ans: c

63)a software that allows a personal computer to pretend as as computer terminal  is
a) terminal adapter
b)terminal emulation
c)modem
d)none
Ans: b

64) super key is
a) same as primary key
b) primary key and attribute
c) same as foreign key
d) foreign key and attribute
Ans: b

65.In binary search tree which traversal is used for ascending order values
a) Inorder b)preorder c)post order d)none
Ans: a

66.You are creating an index on ROLLNO colume in the STUDENT table.which  statement will you use?
a) CREATE INDEX roll_idx ON student, rollno;
b) CREATE INDEX roll_idx FOR student, rollno;
c) CREATE INDEX roll_idx ON student( rollno);
d) CREATE INDEX roll_idx INDEX ON student (rollno);
Ans: c

67.A________class is a class that represents a data structure that stores a  number of data objects
a. container b.component c.base d.derived
Ans: a

68.Which one of the following phases belongs to the compiler Back-end.
a. Lexical Analysis b.Syntax Analysis c. Optimization d.Intermediate  Representation.
Ans: c

69.Every context _sensitive language is context_free
a. true b.false
Ans: b

70.Input:A is non-empty list of numbers L
Xß-infinity
For each item in the list L,do
If the item>x,then
Xß the item
Return X
X represents:-
a)largest number
b)smallest number
c)smallest negative number
d) none

71.Let A and B be nodes of a heap,such that B is a child of A. the heap must  then satisfy the following conditions
a)key(A)>=key(B)
b)key(A)
c)key(A)=key(B)
d)none

72.String ,List,Stack,queue are examples of___________
a)primitive data type
b)simple data type
c)Abstract data type
d)none
Ans: c

73.which of the following is not true for LinkedLists?
a)The simplest kind of linked list is a single linked list ,which has one link  per node .this link points to the next node in the list,or to a null value or  emptylist if it is the last node.
b)a more sophisticated kind of linked list is a double linkedlist or two way  linkedlist .Each node has two links ,one to the previous node and one to the  next node.
c) in a circleLinkedList ,the first and last nodes are linked together.this can  be done only for double linked list.
d) to traverse a circular linkedlist ,u begin at any node and follow the list in  either direction until u return to the original node.
Ans: c

74.sentinel node at the beginning and /or at the end of the linkedlist is not  used to store the data
a) true
b) false
Ans:a

2. GROUP DISCUSSION

CSC is mainly looking in your communication and how well you are confident at.  
These guys are giving chance to everyone in putting their own points. i.e., they  are conducting it in orderly fashion. She gave us: Should sex education be  included in academic of school children. I was the first to start the GD, so, I  went with the topic and No time was given to prepare. Results were immediately  announced. In my batch, only one got eliminated.
So guys, be confident while  putting your points. GUYS dont initiate take time get some valid point then talk (100% fluency expect)
Topic:
Indian education system,valentans day,BPO services,About Bank etc....
but i got eliminated at this round they taken 10:1 ratio.. its not my Day...
but my friends are attend next round i had some remaining question forHR round....

3. TECHNICAL HR
Initially the HR was started with my project, I explained my project  entirely. And he raised few questions from that. I answered for all those. So,  you must have thorough knowledge of your project you had done.

Besides, he raised questions like difference between array and Linked list then  Stack, Queue from Data Structures, DBMS, and Operator Overloading, paging  concept from Operating System, few concepts from Mobile Computing and some more.  It took some 25-30 minutes for me.
Depending on the panel, you will get questions. You brush up all the concepts  from Data Structure, DBMS, Operating System and Programming Languages.
If you are belonging to ECE, concentrate much on Microprocessor. (This info was  given by my friend).
You just give your answers if you are sure, otherwise, you say, sorry mam/sir,  at present, I could not recollect. Do not try to give related or fake answers.

I hope this will help you. Have a nice day!

Like this?   +571   -30



© 2008-2014 by IndiaBIX™ Technologies. All Rights Reserved | Copyright | Terms of Use & Privacy Policy

Contact us: info@indiabix.com     Follow us on twitter!