Placement Papers - Cisco

Why Cisco Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Cisco and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Cisco Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Cisco Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Cisco Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

CISACO PLACEMENT PAPER PATTERN COMPUTER AWARENESS

Posted By : Vichitra Mani Pandey Rating : +10, -0
     Bob Technologies placement paper 1    
PAPER : CISACO PLACEMENT PAPER PATTERN COMPUTER AWARENESS
 
 
COMPUTER AWARENESS TEST
 
 1.In the command scanf, h is used for

Ans.
Short int
 
 2.A process is defined as
 
Ans.
Program in execution
 
 3.A thread is
 
Ans.
Detachable unit of executable code)
 
 4.What is the advantage of Win NT over Win 95
 
Ans.
Robust and secure
 
 5.How is memory management done in Win95
 
Ans.
Through paging and segmentation
 
 6.What is meant by polymorphism
 
Ans.
Redfinition of a base class method in a derived class
 
 7.What is the essential feature of inheritance
 
Ans.
All properties of existing class are derived
 
 8.What does the protocol FTP do
 
Ans.
Transfer a file b/w stations with user authentification
 
 9.In the transport layer ,TCP is what type of protocol
 
Ans.
Connection oriented
 
 10.Why is a gateway used
 
Ans.
To connect incompatible networks
 
11.How is linked list implemented

Ans.
By referential structures
 
12.What method is used in Win95 in multitasking

Ans.
Non preemptive check
 
 13.What is meant by functional dependency
 
14.What is a semaphore

Ans.
A method synchronization of multiple processes
 
 
 15.What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
 
Ans.
( ) , ++, /
 
16.Preorder of A*(B+C)/D-G

Ans.
*+ABC/-DG
   
18. B-tree (failure nodes at same level)
 
19. Dense index (index record appers for every search -key in file)
 
20.What is the efficiency of merge sort

Ans.
O(n log n)
 
 21.A program on swaping ( 10,5 )was given (candidate cannot recollect)
 
22.In which layer are routers used

Ans.
In network layer
 
 23.In which layer are packets formed ( in network layer )
 
 
24.heap ( priority queue )
 
25.copy constructor ( constant reference )
 
26.Which of the following sorting algorithem has average sorting behavior --
Bubble sort,merge sort,heap sort,exchange sort

Ans. Heap sort

 27.In binary search tree which traversal is used for getting ascending order values--Inorder ,post order,preorder
 
Ans.
Inorder
 
 
28.What are device drivers used for

Ans.
To provide software for enabling the hardware
 
 
 29. Irrevalent to unix command ( getty)
 
30.What is fork command in unix
 
Ans.
System call used to create process
 
 31.What is make command in unix
 
Ans.
Used forcreation of more than one file
 
32.In unix .profile contains

Ans.
Start up program
 
 33.In unix echo is used for ( answer C)
 
34.In unix 'ls 'stores contents in
 
Ans.
inode block
 
QUANTITATIVE SECTION
 
 
 1.In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls
   
A.y/(x + y)
B.x/xy
C.x/(x + y)
D.y/xy
 

Ans.
C
 
 
 2.What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream(2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)
   
A.16
B.24
C.30
D.64
 

Ans.
D
 
 
 3.If the operation,^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a = a ^ 3
   
A.0
B.1
C.-1
D.4
 

Ans.
B
 
 
 4.A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade,how much will the shop save in blending 100 gms.
   
A.Rs.90
B.Rs.1.00
C.Rs.3.00
D.Rs.8.00
 

Ans.
C
 
 
 5.There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question.How many minutes should be spent on mathematics problems
   
A.36
B.72
C.60
D.100
 

Ans.
B
 
 
 6.In a group of 15,7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either.How many of these studied both Latin and Greek
   
A.0
B.3
C.4
D.5
 

Ans.
B
 
 
 7.If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =
   
A.1/4
B.1/2
C.1
D.2
 

Ans.
C
 
 
 8. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then
   
(A) b < a
(B) b > a
(C) b = a
(D) b >= a
 

Ans.
A
 
 
 9. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?
   
A. 12
B. 20
C. 24
D. 30
 

Ans.
C
 
 
 10. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/
   
A. D/(M-3)
B. MD/3
C. M/(D-3)
D. 3D/(M2-3M)
 

Ans.
D
 
 
 11. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?
   
A. 7
B. 8
C. 11
D. 12
 

Ans.
C
 
 
 12. 2 hours after a freight train leaves   Delhi   a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?
   
A. 30
B. 40
C.58
D. 60
 

Ans.
B
 
 
 13. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y = ?
   
A.-5
B. 4
C. 2
D. 8
 

Ans.
D
 
 
ANALYTICAL ABILITY
 
 
1. The office staff of XYZ corporation presently consists of three bookeepers--A, B, C and 5 secretaries D, E, F, G, H. The management is planning to open a new office in another city using 2 bookeepers and 3 secretaries of the present staff . To do so they plan to seperate certain individuals who don't function well together. The following guidelines were established to set up the new office
 
I. Bookeepers A and C are constantly finding fault with one another and should not be sent together to the new office as a team
II. C and E function well alone but not as a team , they should be seperated
III. D and G have not been on speaking terms and shouldn't go together
IV Since D and F have been competing for promotion they shouldn't be a team
 
 1.If A is to be moved as one of the bookeepers,which of the following cannot be a possible working unit.
   
A.ABDEH
B.ABDGH
C.ABEFH
D.ABEGH
 

Ans.
B
 
 2.If C and F are moved to the new office,how many combinations are possible
   
A.1
B.2
C.3
D.4
 

Ans.
A
   

Like this page? +10 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.