Placement Papers - Cadence

Why Cadence Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Cadence and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Cadence Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Cadence Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Cadence Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Cadence Placement Paper

Posted By : Sasanka Rating : +20, -6

Cadence Paper
   
75 Marks Paper
  Time Limit 1.15 H
 
10 related to s/w & then 10 related to h/w & 55 aptitude.

Technical Part

1. Ans: O (n**2)

2. In order & preorder seq. of tree is given & you have to find out post order.. very easy but do practice you can make one easy method by practice..

3.  problem on pass by ref. & pass by value.
Ans: x=5 & y=3

4. In assembler relocatable code generated by ...!!??
Ans: Indirect addressing

5. Depth of the tree
Ans: log(n)

6.very simple problem on binary tree ...
so learn who to build tree & insert new tree node...
Ans: 10

7.problem on FSM

8.problem on stack
Ans: "c"

9.problem on grammer

Technical Part 2

1. A (XOR)B

2. for modulo-13 ...FF req.
Ans: 4

3. Ans: modulo-6

4. Ans: z(x+y)

5. Ans: 0,1

6.  on DMA : I/O to Mem. without CPU monitering

7.  problem on ring counter
Ans: 4 cycle

8.number given in form 20 digit repesentation ... where A,B ,C ,,,..J are 10,11,12,...20  number is 'IA' what is the value in octal
Ans: 562

9. one program is given inwhich statement are
t= u%v
t= u%v
u=v
v=v-1...
you have to find complexity of prog.
Ans: !!??

Last Aptitude Part

1.  log( X**3 + Y**3) where x=3/4 y=1/4
log(3) , log(7) & log(2) is given ...
Ans:-0.385

2.  one puzzle related cards ...
Ans: 1 black card & 12 red crads

3. last question of paper .. sum of money of A & B =Rs.10 diffrence of A + B = Rs.9
Ans : 50 pesa

4.  one paper is equlely folded 50 times... what is new thikness of paper..
Ans: 2**50

5.  problem in which two circle are drawn ...& triangle..
Ans: 10root2

6.  one problem related to two train ...
Ans: (T + t)/2

7.  one area finding problem
in which in 10 * 10 box small 2*2 box & one triangle ... sheded area you have to find...
Ans:33.33

CV Paper

1-18 General
(i) Data sufficiency
(ii) Analytical
(iii) Mathematics
19-45 C&UNIX

1.  |x-a|=a-x Ans: (c) x<=a

2. There is six letter word VGANDA . How many ways you can arrange the letters in the word in such a way that both the A's are together.
Ans : 120 (5x4!)

3. If two cards are taken one after another without replacing from a pack of 52 cards what is the probability for the two cards be queen.
 Ans : (4/52)*(3/51) (1/17)*(1/13)

4.  51 x 53 x ... x 59 ; symbols ! - factorial ^ - power of 2
(a) 99!/49! (b) (c) (d) (99! x 25!)/(2^24 x 49! x 51!)

5.  The ratio fo Boys to Girls is 6:4. 60% of the boys and 40% of girls take lunch in the canteen. What % of class takes lunch in canteen.
Ans : 52% (60/100)*60 + (40/100)*40


Data Sufficiency : a) only statement A is sufficient , B is not
b) only statement B
c) both are necessary
d) both are not sufficient.

6. X is an integer. Is X divisible by 5?
A) 2X is divisible by 5.
B) 10X is divisible by 5.
Ans : A)

7.  (A) Anna is the tallest girl
(B) Anna is taller than all boys.
(Q) . Is Anna the tallest in the class
Ans : c

8. Math's question

9, 10 Analytical

Zulus always speak truth and Hutus always speak lies. There are three persons A, B & C. A met B and says " I am a Zulu or I am Hutu". We don't know what exactly he said. then B meets C and says to c that " A is a Zulu ". Then C replied " No, A is a Hutu ".

9. How many Zulus are there ?
 Ans 2( check)


10)  Who must be a Zulu ?
 Ans: B (check)

11,12.13,14.
--------------

A father F has 5 sons, p, q, r, s, t. Not necessarily in this order. Two are of same age. The eldest and youngest cannot be twins. T is elder to r and younger to q and s has three older brothers.
q) who are the twins? s, t
q) who is the oldest and youngest? q, (s&t)
q)
q)


15,16,17,18
--------------

There are 7 people who take a test among which M is the worst, R is disqualified, P and S obtain same marks, T scores less than S and Q scores less than P, N scores higher than every one.
Ans : N P S T Q R M (may be, just check) or N S P T Q R M

C & UNIX

19. What does chmod 654 stand for.
Ans : _rw_r_xr__


20.  Which of following is used for back-up files?
(a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above
 Ans : b


21 what does find command do ? Ans : search a file


22. what does " calloc" do?
Ans : A memory allocation and initialising to zero.


23 what does exit() do?
Ans : come out of executing programme.


24. what is the value of 'i'?
i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")
Ans : 1


25. i=2
printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);
Ans : check the answer.


26.  Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temperory variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?
Ans : swap(int *, int *, int )


27.  In 'o' how are the arguments passed?
Ans : by value.


28. Find the prototype of sine function.
Ans : extern double sin(double)


29.  Scope of a global variable which is declared as static?
ans : File


30.  ASCII problem
i=..
Ans : 6

32.  what is the o/p printf(" Hello o is the world ");
Ans : Hello is the world.


33.  Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing the address of a base element produces what error?


34. child process -- fork
child shell -- sh


35. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX


36.  What is
int *p(char (*s)[])
Ans : p is a function which is returning a pointer to integer which takes arguments as pointer to array of characters.

Like this page? +20 -6




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.