Placement Papers - Cadence

Why Cadence Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Cadence and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Cadence Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Cadence Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Cadence Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Cadence Placement Paper (Technical-C & Unix)

Posted By : Prasanthi Rating : +15, -1

Paper: Cadence Placement Paper (Technical-C & Unix)

C & UNIX
 
  1. What does chmod 654 stand for.

2. Which of following is used for back-up files?
(a) compress (b) Tar (c) make (d) all the above Ans : b

3. what does find command do ? Ans : search a file

4. what does " calloc" do?
Ans : A memory allocation and initializing to zero.

5. what does exit() do?
Ans : come out of executing programme.

6. what is the value of 'i'?
i=strlen("Blue")+strlen("People")/strlen("Red")-strlen("green")
Ans : 1

7. i=2
printf("%old %old %old %old ",i, i++,i--,i++);

8. Using pointer, changing A to B and B to A is Swapping the function using two address and one temporary variable. a,b are address, t is temporary variable. How function look like?
Ans : swap(int *, int *, int )

9. In 'o' how are the arguments passed?
ans : by value.

10. Find the prototype of sine function.
Ans : extern double sin(double)

11. Scope of a global variable which is declared as static?
ans : File

12. ASCII problem
i=..
ans : 6

13. what is the o/p
printf(" Hello o is the world ");
Ans : Hello is the world.

14. Clarifying the concept addresses used over array ; ie changing the address of a base element produces what error?

15. child process -- fork
child shell -- sh

16. Answer are lex 7 yacc & man read these things in UNIX

17. What is int *p(char (*s)[])
Ans : p is a function which is returning a pointer to integer which takes arguments as pointer to array of characters

Like this page? +15 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.