Placement Papers - Blue Star

Why Blue Star Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Blue Star and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Blue Star Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Blue Star Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Blue Star Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

BlueStar Infotech Placement Paper Pattern Part - 2

Posted By : Srinivasarao Rating : +16, -2
     Bob Technologies placement paper 1    
Paper : BlueStar Infotech Placement Paper Pattern Part - 2
 
 APTITUDE SECTION
 1.complete the series 1 6 3 7 5 8 7 ?  
Ans: 9
 
 2. if circle is one octagon is 2 4 6 8 or 10
 
3.pick the odd one out bend shave chop whittle shear ans bend.
 
4. 2 persons start from a pt. and go in opposite directions. After going 3 km they turn left and walk 4 km .how far r they now?
   
Ans:  10 km
 
 5.there was a ques on work something like 2 typists type 2 papers in 4 hrs then in how much time will 5 typists take or something like that
 
6. there were 2 ques on proverbs you were supposed to tell the meaning.
 
7. a person runs 6 ft in 1/4 sec. how much it will run in 10 sec.
   
Ans : 240
 
 8. find odd one cat ,dog,rabbit,hamster,elk.
 
9. in a party man & his wife ,and there r 2 son with  their wives, and every son has 4 children in his family .how many person r in party.
 
10. unscrambled the word P U T E C A S A H (like that) parachute
 
11. add a word in starting of SCAPE and at the end of Grass, u will get two different word
   
Ans:- land grassland landscape
 
 13. all men of this party are republican .
  mohan is member of this party. mohan is republican is true or false or camn't say?
 
 14. there r 1200 elephant .some have blue and pink strips.some have pink & green strip. 400 ele. have only pink strip. how many have only blue strip
   
a. 400
 
b. can't determined.
 
c.none
 
 15. DAY LIGHT DAY BREAK DAY TIME ANS:- DAY.
   
TECHNICAL PAPER
 
 In section A there were 4 subsections out of which 2 were to be attempted. the first subsection was on c and unix, second on c++,third on vb/asp/com and fourth on rdbms.
   
 In section B general computer awareness.
   
 1.void main()
   
{
 
extern int a;
 
a=10;
 
printf("%d",a);
 
}
 
will
 
1. give linker error- a not defined ans
 
2. print 10
 
3. give compiler error
 
 2.int a[10];
   
printf("%d,%d",a[0],a[12]);
 
will compiler show any error?
 
 3.socket() is a
   
1.system call ans
 
2. library function
 
3.both
 
4. none
   
 in c++ there were conceptual ques on virtual functions , operator overloading etc.
  in section B some ques were as follows
   
 1. in microprocessor over clocking will result in
   
1.overheating
 
2.malfunctioning Ans (check)
 
3.life would be half
 
4.  

2.cache is
   
1.ROM
 
2.RAM Ans
 
3.PRAM
 
4.EPRAM
 
 3.how can pass an array to a fns.
   
1.desgin(**a)
 
2.desgin (*a)
 
3.dasgien(&a[0]);
 
 4.unix has pipelining fromatted &
   
a.high level
 
b.low "
 
c.mid level
 
d. none "
 
 5. task switching is
   
1.process switching
 
2.
 
3
 
4.all of the above ans
   
6.thread arev ans .light weight process+(c).......................
 
7. virual fns are defined as ................
   
 8. which is not bus interface
   
a.pci
 
b. ide
 
c.age
 
d. none
 
 9. switch statement use only
   
a.char
 
b.int
 
c.both
 
d.all of the above
 
  10. multiple inheritence can not be used in a case.......................................?
 
11. what is difference b/w simple SQDL & Object oriented SQDL.
 
12. Virtual Destructor is used...........................
 
13. question on two pass assembler .........................
 
 14. link list uses
   
a.countiguos memory allocation
 
b. non coun. " "
 
c. both
 
d. none
 
 15. non linear structure
   
a. q & stack
 
 b.tree & graph
 
c. tree & stack
 
d. tree & linklist

Ans:- b
   
 16. encryption is
   
a. change readable code to cipher text
 
b.none
 
c.
 
d.

 Ans: a.
 
 17. sizeof () operator is used for
   
a.data type
 
b. data type & veriable
 
c. both
 
d.none
 

  Ans : c
 
 18. deadlock condition
   
Ans. no process knows exactly that both are waiting for each other.
 
 19.static
   
Ans:- it's initial value is one --- not true
 
 20. new can be overloaded ------ true
   
 21.virtual function------- ans a and c means no code and forceful inheritance
   
 22. for(;;)
   
Ans:- infinite loop
 
 1) socket() is a
 Ans: a) system call
 
 2) two types of pipeline in unix one is formatted and other one is highlevel middle level lowlevel none ( i don't answer for this question pls check it out) RDBMS
   
 1 CAN foreign key have null values??
   
Ans:  YES
 
 2 IN RDbms SORTING IS PERFORMED IN
   
Ans: TEMP
   

Like this page? +16 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.