### Discussion :: Simple Interest - General Questions (Q.No.10)

Kannan said: (Jan 15, 2011) | |

Can you show me the work out sample for this i couldn't get it. |

Anusha said: (Jan 21, 2011) | |

Can you please explain it clearly |

Srinivas said: (Jan 28, 2011) | |

S.I=P*T*R/100 SIMPLE INTEREST=5400 T=3 R=12 THEREFORE P=S.I*100/T*R =5400*100/12*3 =15000 |

Sanna said: (Mar 10, 2011) | |

Let the principal amount be p simple interest=p*n*r/100 so, p*3*12/100=Rs.5400 p*36/100=5400 p=5400*100/36 p=Rs.15000 Thus we can get the answer.... |

Naveen said: (Mar 13, 2011) | |

Can anybody expand this formula. SI = PTR/100. |

Nimisha said: (Apr 5, 2011) | |

@Naveen 'p' is principle, 't' is time, 'n' is number of years and 'r' is rate of interest. |

Ashik said: (Jul 30, 2011) | |

p=? r=12% t=3 yrs p*t*r/100=s.i p*3*12/100=5400 p*36=5400*100=540000 p=540000/36 p=15000 |

Anand said: (Dec 30, 2011) | |

I=(PRN)/100 Simple formulae. |

Anusha said: (Apr 11, 2012) | |

Tell me logic's about this problems. |

Debashree said: (Feb 7, 2013) | |

In 1 year interest is 5400/3=1800rs. 12rs interest in 100 rs principal. Then 1800rs interest for (1800*100)/12=15000rs(answer). |

Srikanth Duppada said: (May 3, 2013) | |

For 1 year 12% then for 3 years 36%(12+12+12)(this is only for S.I not for C.I). Take 100 as principal then 36 rs interest for 100 then, 5400..............?(Principal). (5400/36)x100 = 15000. |

Chandrakant Sinh said: (Sep 8, 2013) | |

One year int is 36 for 100 so total int is 5400 so 5400*100/36 = 15000. |

Asdf said: (Nov 15, 2013) | |

Then what is the formula for compound interest? |

Ganeshgoud said: (Mar 7, 2014) | |

SIMPLE INTEREST = 5400. T = 3. R = 12. P = ? S.I = P*T*R/100. THEREFORE P = S.I*100/T*R. = 5400*100/12*3. = 15000. |

Rajesh said: (Dec 25, 2015) | |

---> 15000*12% = 1800. ----> 1800*3 = 5400. Answer : 15000. |

Manish said: (Feb 4, 2016) | |

How to come 100 there? |

Shiva Kumar Balla said: (Feb 5, 2016) | |

Actually 12% written as 12/100 right. Then how it's came 100/12 can anybody explain? Thanks. |

Muhammed Afees said: (Apr 4, 2016) | |

5400/3 = 1800 (one year intrest). Hence principal amount = 1800/.12 = 15000. |

Kota said: (Apr 28, 2016) | |

36% ----> 5400 then 1% ----> 5400/36 =150. 100%---->x So, x = 150 * 100. =15000. |

Helia said: (Sep 14, 2016) | |

Thanks for all the explanation. |

Ganesh Appu said: (Oct 25, 2016) | |

This case can be approached in an easier way with the help of options. For one year 12 percent interest then for 3 years it would b 36 percent. Therefore (36 percent of ---------= 5400) is the answer. 36 percent of 15000 is 5400 so option c is the answer. |

Ajianth Khedkar said: (Jan 3, 2017) | |

5400 is a multiply by 100 then, 12 * 3 means rate of interest of 3 years so, 540000/ 36 = 15000. So, Principle amount = 15000. |

Hariharasubramanian said: (Jun 9, 2017) | |

Here, 100 * 5400/12 * 3 = 100 * 150 = 15,000. |

Bindu said: (Apr 28, 2018) | |

Here, 100 * 5400/36 = 15000. |

Boss said: (May 12, 2018) | |

Principal = (100*5400)/(12*3)=540000/36=15000. |

Amod said: (Sep 28, 2019) | |

What does it mean like for a period? Please tell me. |

Zahid Hasan said: (Oct 26, 2020) | |

Every year = 5400/3 = 1800, now 12%=1800, then 100%= 15000. |

Sampson said: (Jun 14, 2021) | |

Why do you always add 100 at the Numerator? Not getting it. Please explain me. |

#### Post your comments here:

Name *:

Email : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.